Satranç Müzesi 2022 Kültür ve Turizm Bakanlığı Özel Ödülünü kazandı

Satranç Müzesi 2022 Kültür ve Turizm Bakanlığı Özel Ödülünü kazandı

2022 Kültür ve Turizm Bakanlığı Özel Ödülleri Töreni, görkemli bir programla gerçekleştirildi. Gökyay Vakfı Satranç Müzesi de törende bir ödülün sahibi oldu.

2022 Kültür ve Turizm Bakanlığı Özel Ödülleri’nin sahipleri Ahi Kültürünü Araştırma ve Eğitim Vakfı, Kenan Yavuz Etnografya Müzesi ile Gökyay Vakfı Satranç Müzesi oldu.

GÖKYAY VAKFI SATRANÇ MÜZESİ İÇİN GURUR GÜNÜ

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası salonunda gerçekleşen 2022 Kültür ve Turizm Bakanlığı Özel Ödülleri Töreni programında ödülleri Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan takdim etti. Müze zengini Başkent Ankara’nın bu alanda önemli bir değeri olan Gökyay Vakfı Satranç Müzesi, Kültür Bakanlığı Özel Ödülüne layık görülenler arasında yer aldı. Ödül alan diğer kurumlar ise Ahi Kültürünü Araştırma ve Eğitim Vakfı ve Kenan Yavuz Etnografya Müzesi oldu. Satranç Müzesinin kurucuları Birten ve Akın Gökyay, büyük emekle oluşturdukları Satranç Müzesi ile sadece Ankara ve Türkiye’de değil dünya çapında bir şöhrete ulaşmış oldu.

mansss.jpg

“MÜZE, SATRANCIN TANITIMI VE YAYILMASINA KATKI SAĞLIYOR”

Törende konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, hem kültür sanat konusunda önemli mesajlar verdi hem de ödül alan kişi ve kurumları övdü. Yapılan değerlendirmeler çerçevesinde ödüle layık görülen ve kendi alanlarında büyük bir boşluğu dolduran 3 kuruluşun ilkinin Gökyay Vakfı Satranç Müzesi olduğunu hatırlatan Erdoğan, "Bu müze, 20'nci asrın başlarına kadar toplumumuzda önemli bir yeri olan daha sonra geri plana itilmiş olsa da meraklıları nezdinde yerini koruyan satranca sahip çıkıyor. Oldukça zengin koleksiyonuyla dikkat çeken müzemiz, münhasıran gençlerimiz arasında satrancın tanıtımına ve yayılmasına katkı sağlıyor.” diye konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, satrancın zeka oyunu yönüyle birlikte sanatsal, kültürel, tarihi yönlerini de 7'den 70'e milletin tüm kesimleriyle paylaşan Satranç Müzesini ülkeye kazandıranları tebrik ederek, çalışmalarında başarılar diledi.

TÖRENE KATILANLAR

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası Tarihi Salonu’nda gerçekleştirilen törene; Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan’ın yanı sıra Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ve eşi Hümeyra Oktay, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcıları, Özgül Özkan Yavuz, Ahmet Misbah Demircan ve çok sayıda davetli katıldı.

www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.