Saraycık'ta sular kesildi: TOKİ'ye 5 gündür su verilmiyor

Saraycık'ta sular kesildi: TOKİ'ye 5 gündür su verilmiyor

Saraycık Mahallesi’nde TOKİ’nin yaptığı ve bu yıl teslim edilmeye başlanan Sincan Köyevleri Projesi’nde su sorunu yaşanıyor. Ulus’a konuşan vatandaşlar, “Su tankeri istedik, yollamadılar. Çocuğu, yaşlısı, hastası olanlar var. Rezilliğimiz diz boyu” dedi.

2019 yılında yapımına başlanan Sincan Saraycık’taki Sincan Köyevleri Projesi’nde ev sahibi vatandaşlar daha birkaç ay önce taşındıkları evlerde su sorunu yaşamaya başladı. Bir süredir devam eden su sorununa çözüm bulunmayan vatandaşlar yetkililere isyan etti.

Ulus gazetesinden Cemal Emre Kurt'a konuşan site sakini, 4’üncü bölgenin genelinde 5 gündür su olmadığını belirterek, “İnsanlar burada gün gün, saat saat oyalanıyor. Belirsizlikten dolayı sinirler gerildi” dedi. Bir başka site sakini vatandaş ise “Rezilliğimiz diz boyu. Yaşadığımız sorunlar bitmedi. Evlerimizin tadını bir türlü çıkaramadık” dedi.

sarayci-toki.jpeg

5 GÜNDÜR SU YOK

Ev sahipleri Saraycık’taki TOKİ konutlarına yılbaşında taşınmaya başladı. 2019 yılında yapımına başlanan dairelere yerleşen vatandaşlar ulaşım sorununa ek olarak su sorunu da yaşamaya başladı. Saraycık Mahallesi’ndeki site sakinleri Saraycık genelinde böyle bir sorun olmadığını belirterek, “Oturduğum dördüncü bölge üçüncü etap dahil tüm etaplarda bu sorun var. Burası bize teslim edileli 7 ay oldu. Böyle bir şey yoktu. Ama 5 gündür suyumuz yok. ASKİ'den gelen birini görmedik. En kısa sürede çözülmesini istiyoruz. ASKİ'yi sürekli arıyorum. ASKİ'den bana verilen cevap; ‘Biz sadece dilekçe oluşturabiliriz. Sizin dilekçenizi iletiriz, onlar çözüm bulabilirse bulurlar’ oldu. Buraya su tankeri de istedik, yollamadılar” dedi.

aski.jpg

NET BİLGİ VERİLMİYOR

Site sakinleri, “ASKİ tarafından doğru bilgilendirilme yapılmıyor. Bildirdiğimizde arıza kaydı açılıyor. ‘Şu saatte suyunuz gelecek’ deniliyor. O saatte su verilmiyor. Sürekli gelecek saat uzatılıyor. Yani insanlar burada gün gün, saat saat oyalanıyor. Net ve doğru bilgi verilmediği için sinirler gerildi” diye konuştu.

saraycik-toki2.jpg

REZİLLİĞİMİZ DİZ BOYU

Bir başka site sakini ise yetkililerden sorununun bir an önce çözülmesini talep ederek, “Temel ihtiyaçlarımızı gideremiyoruz. Çocuğu, yaşlısı, hastası olanlar var. Rezilliğimiz diz boyu. Yaşadığımız sorunlar bitmedi. Evlerimizin tadını bir türlü çıkaramadık” ifadelerini kullandı. Saraycık Mahallesi Muhtarı Ahmet Yılmaz ise sorunu bildirdikleri ASKİ yetkililerinin pompa arızası olduğunu söylediğini belirterek, “Pompada bulunan bir dinamo arızalanmış. Bu özel bir parçaymış, değişmesiyle sorunun çözüleceğini söylediler” dedi.

Kaynak:Ulus gazetesi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.