Sandras Dağı nerede? Sandras Dağı’nın özellikleri nelerdir?

Sandras Dağı nerede? Sandras Dağı’nın özellikleri nelerdir?

İnsanların merak ettiği Sandras Dağı gündem oldu. Sandras Dağı vatandaşlar tarafından merakla araştırılıyor. Peki, Sandras Dağı nerede? Sandras Dağı’nın özellikleri nelerdir?

En merak edilen dağlarımızdan birisi olan Sandras Dağı özellikleri sebebiyle de gündemde. Peki, Sandras Dağı nerede? Sandras Dağı’nın özellikleri nelerdir?

Sandras Dağı nerede diye soranlar için dağdan manzara

SANDRAS DAĞI NEREDE?

Sandras Dağı, Batı Toroslarının bir parçasıdır. Muğla’nın Köyceğiz ilçesi sınırlarında bulunur. Yüksekliği 2 bin 295 metredir Doğu ve güneydoğuda Dalaman Çayı, güneybatıda Namnam Çayı, kuzeyde Beyağaç ve güneyde Köyceğiz ilçe merkezleri ile sınırlanır. Sandras Dağı'nın en yüksek noktası Çiçekbaba Tepesi alanın güney yamaçlarında yerleşim yerleri daha fazladır.

Bölge halkı genel olarak geçimini tarım, hayvancılık ve turizm faaliyetleri ile sağlamaktadır. Sandras Dağı Ormancılık faaliyetleri de bölge halkı tarafından gerçekleşir. Bu bölgede arıcılık da yapılır.

Sandras Dağı, kampçıların ve dağ yürüyüşü yapanların gözde noktasıdır. 1700 metrede yapay bir göl olan Gökçeova gölünün kenarı, kampçıların tercih ettiği ender güzellikteki kamp alanıdır.

Haber Merkezi / www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.