Sampdoria tarihinin ilk Türk oyuncusu Emirhan İlkhan kimdir?

Sampdoria tarihinin ilk Türk oyuncusu Emirhan İlkhan kimdir?

İtalya Serie A Ligi’nde top koşturan ve bonservisi Torino’da olan Emirhan İlkhan, Sampdoria’ya kiralandı. Peki, Sampdoria tarihinin ilk Türk oyuncusu Emirhan İlkhan kimdir?

Türk futbolunun son dönemde çıkardığı en yetenekli futbolcular arasında gösterilen ve kısa dönemde gösterdiği performansla İtalya’ya transfer olan Sampdoria tarihinin ilk Türk oyuncusu Emirhan İlkhan kimdir?

asdazczc.jpg

BEŞİKTAŞ’TA YILDIZI PARLADI

Emirhan İlhan, 1 Haziran 2004'te İstanbul'da dünyaya geldi. 2013'te Florya 1923 Spor'da futbola başlayan Emirhan, 2014'te Beşiktaş altyapı hocalarının dikkatini ve Siyah Beyazlı ekibe transfer oldu. Alt yaş gruplarında sergilediği performansla dikkatleri üzerine çeken Emirhan'ın asıl mevkisi merkez orta saha. Beşiktaş’ta 12 maçta forma giyen Emirhan 1 gollük katkı sağladı. Sezon başında İtalya ekibi Torino’ya transfer olan Emirhan, 4 maçta forma giydi. Torino, transfer için Beşiktaş'a serbest kalma bedeli olarak 4.5 milyon Euro ödeme yaptı.

İKİNCİ DEVRE SAMPDORİA FORMASI GİYECEK

İtalya Serie A Ligi'nde bonservisi Torino'da bulunan Emirhan İlkhan, ara transfer döneminde Sampdoria’ya kiralık olarak gitti. Sezon başında Sampdoria ile oynarken çok güçlü bir takım olduklarını bildiğini belirten Emirhan, yine İtalyan ekibinin yeni transferlerinden Koray Günter için de şu sözleri söyledi: "Sampdoria geçen yaz bana ilgi gösterdi ve bu dönemde de benimle ilgilendiklerini bilmek beni mutlu etti. İstekleri üzerine ben de kabul ettim. Şimdi burada olduğum için mutluyum. Koray Günter de burada. Bugün kendisini doğrudan tanıma fırsatım oldu. Onun yardımıyla takıma daha iyi uyum sağlayacağımı ve iyi bir iş çıkaracağımızı düşünüyorum" dedi. İlkhan 26 numaralı formayı seçme seçme sebebini de şöyle anlattı: "26 numarayı idollerimden biri olan İlhan Mansız'ın forma numarası olduğu için benim için önemli bir numara olduğu için seçtim. Bu sebeple seçtim. Sampdoria tarihindeki ilk Türk oyuncu olduğumu bilmiyordum." ifadelerini kullandı.

www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.