Salih Gün kimdir, nereli, ne zaman öldü?

Salih Gün kimdir, nereli, ne zaman öldü?

Marmara Depremi ya da diğer adıyla Gölcük depreminde toplamda 18 bin 273 kişi hayatını kaybetti, 364 bin 905 konut ve işyeri de zarar görmüştü. Salih Gün, ismini Türkiye o zaman duymuştu. Peki, Salih Gün kimdir, nereli, ne zaman öldü?

Gölcük depreminde çivi bile oynamayan, tek bir kişinin burnunun bile kanamadığı Şimdilerde Dilovası Belediyesi'ne bağlanan Tavşancıl’da felaketin sıfır hasarla atlatılmasını sağlayan ve BBC belgeseline de konu olan kişi Salih Gün kimdir, nereli, ne zaman öldü?

SALİH GÜN’ÜN HAYATI

Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklükteki ve 10 ilde de hissedilen deprem felaketinin yaralarını sarmaya çalıştığımız şu günlerde Salih Gün yeniden hafızalarda.1946’da Kocaeli Tavşancıl doğumlu Salih Gün, siyasetçi kimliğiyle öne çıkmıştır. Cumhuriyet Halk Partisi 22. Dönem Kocaeli milletvekilliği görevinde bulunmuştur. 1989 ve 1994 yerel seçimlerinde Sosyaldemokrat Halkçı Parti’den Tavşancıl Beldesi Belediye Başkanı seçilen Gün, 2002 yılında CHP’den Kocaeli milletvekili olmuştur. Tavşancılspor kulübü başkanlığını da bir dönem yürüten Salih Gün, evli ve iki çocuk babasıdır. Pandemi döneminde Koronavirüse yakalanan Tavşancıl Eski Belediye Başkanı ve CHP Eski Milletvekili Salih Gün, İstanbul’da 31 Aralık 2021 tarihinde entübe edildi ve tedavi gördüğü hastanede 30 Ocak 2022 tarihinde vefat etti. Hayatını kaybettiğinde 76 yaşındaydı.

BELEDİYE BAŞKANI OLDUĞU SIRADA DEPREM SIFIR HASARLA ATLATILDI

Ülkemizin deprem felaketiyle sarsıldığı ve zamana karşı yarışın önem kazandığı şu günlerde Salih Gün, Gölcük depreminin 23. yıl dönümünde BBC belgeseliyle kendisini yeniden hatırlamamızı sağlarken, 1999 yılında Gölcük depreminde Belediye Başkanlığı yaptığı Tavşancıl, depremi sıfır hasarla atlatmış ve bunda da Salih Gün’ün payı etkili olmuştu. Çünkü Salih Gün, sadece üç katlı binaların yapımına izin vermiş ve basında geniş yer bulmuştu. Dönemin Tavşancıl Belediye Başkanı Salih Gün, beldenin zemin etüdünün yapılmasının ardından bilimsel raporlara göre kendi akrabalarına dahi ruhsat vermemiş, beldedeki tüm evler 2 katlı yapıda bırakılmıştır. Bu kararla bir kişinin bile burnunun kanamaması sağlanmıştır.

Mert Dokuzoğlu / İLKSAYFA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum