Sakarya'da fabrikada patlama: Ölü sayısı 3'e yükseldi

Sakarya'da fabrikada patlama: Ölü sayısı 3'e yükseldi

Sakarya'nın Hendek ilçesindeki makarna fabrikasında 15 Eylül'de meydana gelen patlamada ağır yaralanan ve tedavisi devam eden işçi hayatını kaybetti. Ölü sayısı 3'e yükseldi.

Sakarya'nın Hendek ilçesinde bir makarna fabrikasında 15 Eylül'de meydana gelen patlamada yaralanan ve ilk müdahalesinin ardından sevk edildiği Kartal Dr. Lütfi Kırdar Şehir Hastanesi Yara ve Yanık Tedavi Merkezi'nde tedavi gören 24 yaşındaki genç işçi Güven Albayrak, 25 günlük tedavinin ardından hayatını kaybetti.

Albayrak'ın cenazesinin Düzce'nin Akçakoca ilçesi Dadalı köyünde defnedileceği öğrenildi. Patlamada hayatını kaybedenlerin sayısı 3'e yükseldi.

5 ŞÜPHELİ SERBEST BIRAKILDI

Hendek ilçesindeki makarna fabrikasında 15 Eylül'de meydana gelen patlama ve ardından yangın çıkmıştı. Soğutma çalışmaları sırasında işçilerden Mesut Şimay'ın cansız bedenine ulaşılmıştı.

Yaralanan 30 kişi sağlık ekipleri tarafından Hendek ve Akyazı ilçeleri ile Düzce ve Kocaeli'deki hastanelere kaldırılmıştı.

Patlamada ağır yaralanan Eray Kızıldağ, 4 Ekim'de tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetmişti. Hendek Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturma kapsamında aralarında fabrika sahipleri ve yöneticilerinin de bulunduğu 7 zanlı ifadeye çağrılmış, sorgu ve işlemlerinin ardından şüphelilerden 6'sı gözaltına alınmış, 1'i serbest bırakılmıştı.

Sulh ceza hakimliğine sevk edilen şüphelilerden fabrika müdürü V.U. tutuklanmış, aralarında fabrika sahiplerinin de bulunduğu 5 şüpheli adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.