Sağlıkta yeni düzenleme: 1 yıllık reçete sistemi geliyor

Sağlıkta yeni düzenleme: 1 yıllık reçete sistemi geliyor

Sağlıkta yeni bir düzenlemeye gidiliyor. Kronik rahatsızlığı bulunan ve sürekli ilaç kullanan hastalar için 1 yıllık reçete sistemine geçilecek. Sistem, aşama aşama genişletilecek. İşte detaylar...

Sağlık Bakanlığı, düzenli ilaç kullanan hastaların işlerini kolaylaştıracak yeni bir düzenlemeyi hayata geçirmeye hazırlanıyor. Bu düzenlemeyle birlikte, raporlu ilaç yazdırmak için hastaneden randevu alma ve doktor bekleme süreci sona eriyor. Artık aile hekimleri de raporlu ilaç yazabilecek.
Yoğunluk azalacak

ATV Haber'in aktardığına göre, raporlu şekilde düzenli ilaç kullanan hastalar, ilaçları bittiğinde tekrar doktora yazdırmak zorunda kalıyordu. Bu durum hastanelerde ve doktorlarda yoğunluğa sebep oluyordu. Yeni düzenlemeyle, hastalar ilaçlarını aile hekimlerinden reçete ettirebilecekler. Bu sayede hastane ve doktor yoğunluğunun azaltılması hedefleniyor.

Düzenlemeden ilk olarak kronik rahatsızlığı olan ve düzenli ilaç kullanan diyabet, hepatit B ve kalp hastaları yararlanacak. Gelecek dönemlerde bu ilaçların kapsamı genişletilecek ve daha fazla hasta bu kolaylıktan yararlanabilecek.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.