Sağanak, dolu, sel… 5 Bölgede 14 şehre ‘sarı’ uyarı

Sağanak, dolu, sel… 5 Bölgede 14 şehre ‘sarı’ uyarı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün yaptığı son hava durumu tahminlerine göre, 14 il için sarı kodlu uyarı verildi. Bazı bölgelere sağanak yağmur uyarısı yapılırken, Batı Karadeniz’de sel riski olduğuna değinildi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Marmara (Çanakkale hariç), Ege (İzmir ve Aydın hariç), Batı Akdeniz, İç Anadolu’nun kuzey ve batısı, Batı ve Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz kıyıları ile Mersin, Adana, Osmaniye, K. Maraş’ın batısı, Hatay kıyıları ve Yozgat çevrelerinde sağanak yağmur beklediğini ifade etti.

yagis-2.jpg

Özellikle de Batı Karadeniz (Sinop hariç), Marmara'nın doğusu, Çorum ve Amasya çevreleri kuvvetli yağış beklendiği aktarılırken, bu bölgelerde sel riskine karşı dikkatli olunması gerektiği aktarıldı.

MGM, doğu kesimlerde 2 ila 5 derece azalacak, batı kesimlerinde 3 ila 5 derece artacak sıcaklıkların yanı sıra Orta Karadeniz’in iç kesimleri ile İç Anadolu’nun doğusunda kuzey ve kuzeybatı yönlerden esen rüzgarın kuvvetinin 30-50 km/saat olacağını bildirdi.

yagis-3.jpg

VATANDAŞLAR UYARILDI

Meteoroloji tarafından yapılan tahminlerin ardından yer yer kuvvetli yağış beklenen Batı Karadeniz (Sinop hariç), Marmara'nın doğusu, Çorum ve Amasya çevrelerinde vatandaşların herhangi sel ve ani su baskınına karşı dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiği bilgisi paylaşıldı. Uzmanlar, “Sel riski taşıyan bölgelerde yaşayan vatandaşlar yetkililerin uyarılarını takip etmeli ve gerekli önlemleri almalıdır” dedi. İşte il il bazı şehirlerimizde bugünkü hava durumu:

İstanbul Sağanak Yağış 29°

Ankara Yağmurlu 28°

İzmir Güneşli 33°

Antalya Kısmen Güneşli 30°

Trabzon Kısmen Güneşli 28°

Bursa Parçalı Bulutlu 25°

Adana Kısmen Güneşli 33°

Diyarbakır Güneşli 41°

Gaziantep Güneşli 35°

Ağrı Güneşli 31°

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.