S.T.A.L.K.E.R. 2 Hacklendi

S.T.A.L.K.E.R. 2 Hacklendi

S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl isimli oyun kimliği belirsiz kişiler tarafından hacklendi. Oyuna ait bilgi ve görüntülerin internete sızma endişesi oyun dünyasında gündem oldu.

S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl geliştiricisi GSC Game World, kimliği belirsiz kişi veya kişiler tarafından hacklendiklerini duyurdu. Oyunda sır gibi saklanan olası görüntülerin internet ortamında paylaşılabileceğine dair yorumlar GSC Game World yetkililerini endişelendirdi.
2007 senesinde başlayan S.T.A.L.K.E.R. oyun serisi, 2009 yılından itibaren sessizliği koruyordu. Ardından dördüncü oyunu Heart of Chernobyl ile gündeme tekrar geldi. GSC Game World Ukraynalı geliştirici ekip, bu geliştirme çalışmaları sırasında yaşanan Rusya’nın Ukrayna’yı askeri olarak işgalinden olumsuz bir şekilde etkilenerek oyunun erteleneceğine dair açıklamada bulunmuştu.

hacker.jpg

Gündemde olan en son iddialar ise ekibin sadece savaş alanından kaçmakla kalmadığını destekliyor. İşgalin başlamasından itibaren siber saldırılara maruz kaldığını belirten ekip, bu saldırıların oyun geliştirilme aşamasına olumsuz etkisi olduğunu belirtti. GSC Game World, resmi sosyal medya hesabı üzerinden konu ile ilgili paylaştığı yazılı açıklamalarda bir çalışanının fotoğraf tabanlı iş uygulamasındaki hesabının ele geçirildiğini duyurdu. Ekip, saldırganların bir Rus sosyal ağından topluluk olduğunu belirtti.

stlll.jpg

Saldırıda şantaj ve tehdit amacıyla verilerin ele geçirildiği duyurdu. Söz konusu verilerin neleri kapsadığı açıkça belirtilmese de ekibin uyarısı bu konuda bir ipucu verdi: “S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl hakkında herhangi bir sızıntı durumunda izlemekten veya dağıtmaktan kaçınmanızı rica ediyoruz. Eski ve yapım aşamasındaki materyaller, oyuna koyduğumuz nihai fikrin izlenimini zedeleyebilir.”

Sedat Osman Koç / www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.