Robotik Kodlama ve Tasarım Kursu başvuruları nereden, nasıl yapılır?
Keçiören Belediyesi Teknoloji Merkezi tarafından hayata geçirilen, Robotik kodlama ve eğitim kursuyla birlikte gençlerin teknolojinin hızına ayak uydurabilmesi amaçlanıyor. Peki, Robotik Kodlama ve Tasarım Kursu başvuruları nereden, nasıl yapılır?
Keçiören Belediyesi'nden önemli bir eğitim fırsatı, Robotik Kodlama ve Tasarım Kursu için ön başvuru süreci devam ediyor. Robotik programlama eğitiminde, gençlerin ilerleyen dönemlerde teknolojide kendinden sürekli olarak bahsettirecek olan robot yapımının nasıl olacağı, nasıl kontrol edilebileceği, elektronik sistemlerini ve yazılımı gibi birçok eğitimin verilmesi hedefleniyor. Bu kurs kapsamında eğitim gören gençlerin, eğitim sonrası birçok önemli kazanım elde edeceği belirtiliyor. Peki, Robotik Kodlama ve Tasarım Kursu başvuruları nereden, nasıl yapılır? Tüm detaylar haberimizde.
ROBOTİK KODLAMA VE TASARIM KURSUNA NE ZAMAN NASIL BAŞVURULUR?
Ön başvuru tarihi 22 Ocak’ta sona erecek olan kursa başvurabilmek için öncelikle Teknoloji Merkezi’ne web sayfası üzerinden üye kaydı yaptırılması gerekiyor. 14-35 yaş aralığındaki bütün vatandaşlar kayıt olabiliyor. Ön kayıt işlemi gerçekleştirildikten sonra adaylar merkez tarafından değerlendirilmeye alınıyor. Kursiyerlerin asil listesinin açıklanmasıyla birlikte asil listeye girmeyi hak kazanan adaylar belirlenen banka hesap numarasına 200 TL’lik başvuru ücretini yatırıyor ve başvuru işlemi tamamlanmış oluyor. Başvuru sürecinin 22 Ocak Pazar günü bitmesiyle birlikte eğitimler 26 Ocak Perşembe günü başlıyor.
Robotik Kodlama ve Tasarım Kursu'na ön başvuru için TIKLAYIN.
ROBOTİK KODLAMA VE TASARIM KURSUNDA NE AMAÇLANIYOR?
Teknoloji Merkezi’nden edinilen bilgilere göre: Kurs boyunca gençlere temel Arduino komutları gösterilecek. Elektronik devre elemanları anlatılacak ve elektrik ile alakalı fizik kanunlarından bahsedilecek. Kablolu ve kablosuz iletişim protokolleri anlatılacak ve uygulanacak. İnternet kavramı üzerinde çeşitli projeler yapılacak. Eğitimi ise Gazi Üniversitesi profesörü akademisyen, Mehmet Akif Ocak verecek. Bütün bu eğitimlerin sonucunda ise birtakım kazanımlar öğrencilerle buluşmuş olacak. Öğrenciler temel Arduino kodlarını bilip uygulayabilirken, temel elektronik devre elemanlarının kullanımını ve görevini öğrenmiş olacak. Kursiyerler, yine temel elektrik ile alakalı fizik kanunlarını bilme ve uygulama konusunda aşama kaydetmiş olacaklar. Ayrıca, iletişim protokollerini açıklayabilme, Arduino İDE programını kullanabilme, elektronik devre ve KiCad programını kullanarak PCB tasarlayabilme, elektrik motorlarını kontrol edebilme gibi birçok önemli katkılar sağlamış olacaklar.
EĞİTİMİN SÜRESİ VE GÜNLERİ NE ZAMAN?
Robotik Kodlama ve Tasarım Kursu 26 Ocak Perşembe günü saat 17.30’da başlayacak. Haftada iki gün pazartesi ve perşembe günleri gerçekleştirilecek eğitim, akşam 20.30’da sona erecek. 8 başlık altında toplam 48 saat sürecek olan robotik kodlama ve tasarım eğitimi, 20 Mart tarihi itibariyle sona ermiş olacak.
www.gazeteilksayfa.com
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.