Rıdvan Dilmen'den Okan Buruk'a eleştiri: "Torreira'yı almalıydı"

Rıdvan Dilmen'den Okan Buruk'a eleştiri: "Torreira'yı almalıydı"

HT Spor'da 7. haftayı değerlendiren Rıdvan Dilmen, Galatasaray'ın Kasımpaşa maçındaki en büyük hatasını ve Fenerbahçe'nin kadro yapısına dair önemli tespitlerde bulundu. Dilmen, Okan Buruk'un Torreira'yı oyuna alması gerektiğini savundu.

Eski futbolcu ve ünlü spor yorumcusu Rıdvan Dilmen, Trendyol Süper Lig’in 7. haftasının ardından HT Spor’da gündemi değerlendirdi. Galatasaray-Kasımpaşa maçını yorumlayan Dilmen, teknik direktör Okan Buruk'un en büyük hatasının Torreira’yı oyuna almamak olduğunu belirtti. Dilmen, "Okan Buruk hazır Osimhen sakatlanmışken Torreira'yı almalıydı, hiçbir oyuncu değişikliğinden faydalanamadı" dedi.

FENERBAHÇE AÇIKLAMALARI

Dilmen, Fenerbahçe’nin kadrosunu da değerlendirerek, En-Nesyri’nin ön alan baskısında Dzeko’dan daha fazla katkı vereceğini savundu. İsmail Yüksek ve Sofyan Amrabat'ın çok iyi 6 numaralar olduğunu dile getiren Dilmen, Türkiye'de şampiyonluğun sırrının önde baskı yapan takımlarda yattığını vurguladı. "Bu baskıları Galatasaray'da Torreira, Beşiktaş'ta Gedson, Fenerbahçe'de Fred iyi yapıyor" ifadelerini kullandı.

4 İSME BÜYÜK ÖVGÜ

Galatasaray ve Fenerbahçe'nin kadrolarını kıyaslayan Dilmen, Galatasaray’ın omurgasının daha güçlü olduğunu, Muslera, Torreira, Mertens ve Icardi gibi oyuncuların Türkiye Ligi standartlarına göre çok yüksek seviyede olduğunu belirtti. Fenerbahçe’nin kadrosunun ise bu seviyede olmadığını ve Mourinho’nun oyun anlayışının şampiyonluk için yeterli olmayabileceğini ifade etti.

Ayrıca Dilmen, Jose Mourinho'nun birkaç hafta içinde İrfan Can Kahveci’yi ilk 11’de kullanacağını iddia ederek, "İrfan Can Kahveci benim için olmazsa olmazlardan biridir, Tadic’in yaptığını İrfan da yapabilir" dedi.

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.