Rıdvan Dilmen'den çarpıcı açıklamalar

Rıdvan Dilmen'den çarpıcı açıklamalar

Ünlü futbol yorumcusu Rıdvan Dilmen, Fenerbahçe'nin sezon açılış maçını değerlendirirken, teknik direktör Jose Mourinho'nun transfer talebini açıkladı ve takımın taktik yapısı hakkında önemli yorumlarda bulundu.

Süper Lig'in yeni sezonunda Fenerbahçe'nin Adana Demirspor'u 1-0 yendiği maçın ardından, tecrübeli futbol yorumcusu Rıdvan Dilmen, tv100'de yayınlanan "Futbolun 100'ü" programında önemli açıklamalarda bulundu. Dilmen, Fenerbahçe'nin yeni teknik direktörü Jose Mourinho'nun takım yapısı, transfer politikası ve taktik anlayışı hakkında detaylı bir analiz sundu.

ORTA SAHAYA BİR TRANSFER İSTİYOR

Dilmen'in açıklamalarında öne çıkan en çarpıcı nokta, Mourinho'nun Ali Koç yönetiminden orta saha bölgesine en az bir, duruma göre iki transfer yapılmasını istediği iddiası oldu. "Jose Mourinho yaptığı açıklamalarla ve çıkardığı kadroyla birlikte Ali Koç yönetiminden orta sahaya minimum 1 transfer yapılmasını istiyor. Duruma bağlı olarak 2 transfer istiyor olabilir" diyen Dilmen, takımın orta saha yapılanmasındaki eksikliklere dikkat çekti.

MAXİMİN İLE TAKIMI HIZLANDIRACAK

Dilmen, Mourinho'nun Fenerbahçe'ye gelişiyle ilgili, "Jose Mourinho gelmesiyle bir enkaz almadı. Avantajı bu olacak" yorumunu yaparak, Portekizli teknik adamın elindeki kadronun kalitesine vurgu yaptı. Bununla birlikte, Mourinho'nun takımı "yavaş" bulduğunu ve bu sorunu yeni transfer Allan Saint-Maximin ile çözmeye çalıştığını belirtti.

DİLMEN, MOURİNHO'YA ÖNERİDE BULUNDU

Fenerbahçe'nin taktik yapısı hakkında da önemli değerlendirmelerde bulunan Dilmen, özellikle Fred'in yokluğunda takımın 4-1-4-1 sistemini tercih etmesi gerektiğini savundu. "Fenerbahçe Fred'in yokluğunda 4-1-4-1 oynamalı. Bugün oynadığı gibi 4-2-3-1 oynarsa Sebastian Szymanski'nin performansı çok düşüyor" diyerek taktik önerisinde bulundu.

Dilmen ayrıca, yeni transfer En-Nesyri'nin Dzeko karşısında forma kazanmasının zorluğuna değindi ve takımın savunma anlayışının sertliğini övdü. Mourinho'nun maç içi değişikliklerini "zekice" bulan Dilmen, oyunculara uyum için zaman tanınması gerektiğini de vurguladı.

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.