Rıdvan Dilmen: "Galatasaray, Osimhen dönüşüyle yeni sisteme geçebilir"

Rıdvan Dilmen: "Galatasaray, Osimhen dönüşüyle yeni sisteme geçebilir"

Spor yorumcusu Rıdvan Dilmen, Galatasaray'ın Osimhen'in dönüşü sonrası oyun sisteminde değişiklikler yapabileceğini ve çift forvetli bir formasyona geçişin mümkün olduğunu söyledi.

Ünlü spor yorumcusu Rıdvan Dilmen, HT Spor ekranlarında yaptığı değerlendirmede, Galatasaray'ın oyun sistemi üzerine açıklamalarda bulundu. Victor Osimhen'in dönüşüyle birlikte teknik direktör Okan Buruk'un çift forvetli bir sisteme geçebileceğini belirten Dilmen, bu değişikliğin Süper Lig'de farklı bir oyun anlayışını beraberinde getirebileceğini söyledi.

"BİRİNİ TERCİH ETMELİSİN"

Dilmen, "Oyunculara göre sistem yaratılabilir. Elinizde Osimhen ve Icardi gibi isimler varsa, Süper Lig'de mutlaka birini tercih etmelisiniz. Okan Buruk'un, Osimhen döndüğünde 4-1-3-2 ya da 4-3-1-2 gibi sistemlere yönelebileceğini düşünüyorum" dedi.

"ÇİFT FORVET DOĞRU DEĞİLDİ"

Dilmen ayrıca, Galatasaray'ın son Kasımpaşa maçındaki oyun şablonunun doğru olmadığını savunarak, "Kasımpaşa maçında çift forvetli sistemle oynamak doğru değildi. Okan Buruk'un daha kalabalık bir orta sahayla oynaması ve bazı oyuncuları feda etmesi gerekecek" ifadelerini kullandı.

Son olarak, Dilmen, Osimhen ve Icardi'nin birlikte oynamasının Galatasaray’a büyük katkı sağlayacağını düşündüğünü belirterek, nadiren de olsa Okan Buruk'un 3-5-2 sistemine de başvurabileceğini söyledi.

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.