Rezan Epözdemir kimdir, yıkımın sorumlusu olan kişiler hangi suçla yargılanacak?

Rezan Epözdemir kimdir, yıkımın sorumlusu olan kişiler hangi suçla yargılanacak?

Kahramanmaraş merkezli iki büyük yıkıcı depremlerin ardından gözler yıkılan sorumlulara, özellikle müteahhitlere çevrildi. Peki, yıkımın sorumlusu olan kişiler hangi suçla ve kaç yılla yargılanacak?

Ülkemizi büyük yıkıma uğratan ve bir haftalık milli yas ilan ettiren depremlerin acısı dinmiyor. Binlerce binalar yıkıldı ve binlerce vatandaşımız enkaz altında kalarak hayatlarını kaybetti. Henüz 10 senesini doldurmamış apartman ve sitelerin yıkılması kamuoyunda ağır tepki çekti. Günden güne yaralarımızı sarmaya çalışırken, deprem yönetmeliğine uygun evler yaptık diyen müteahhitler birer birer ülkemizden kaçmaya çalışırken Türk Polisi ve yetkililer buna müsaade etmedi. Peki, Yıkımın sorumlusu olan kişiler hangi suçla ve kaç yılla yargılanacak? İşte soruların cevabı haberimizde:

ÖLEN HER BİR KİŞİ İÇİN 25 YIL

Bir haber programına katılan Avukat Rezan Epözdemir, kendisine yöneltilen soruları yanıtladı. “Yıkımın sorumlusu olan kişiler hangi suçla ve kaç yılla yargılanacak?” sorusuna Epözdemir, “Müteahhitler, eğer 'bilinçli taksirle ölüme sebebiyet vermekten' yargılanırlarsa en fazla, maksimum 22 yılla yargılanacaklar. Yatarı da 11 yıl + 1 yıl da denetim serbestlik; sonuçta 10 yıl. Enkazda ister 1 kişi ölmüş olsun, ister 100 kişi ölmüş olsun 'olası kastla adam öldürme'den yargılanırlarsa ölen her bir kişi için 25 yılla yargılanacaklar" dedi.

haberici-003.jpg

REZAN EPÖZDEMİR KİMDİR?

Rezan Epözdemir, 24 Kasım 1984 tarihinde İstanbul’da dünyaya gelmiştir. Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden ikincilikle mezun olmuştur. Galatasaray’da dönemin başkanı Burak Elmas yönetiminde de görev almıştır. Münevver Karabulut'un ve Pınar Gültekin'in ailesinin avukatlığını yapmıştır.

Eray Zobu / www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.