Redmi Note 14 serisi resmi olarak doğrulandı: Yeni nesil orta segment telefonlar geliyor

Redmi Note 14 serisi resmi olarak doğrulandı: Yeni nesil orta segment telefonlar geliyor

Redmi Note 14 serisi, önümüzdeki hafta tanıtılacak. IP68 sertifikasıyla suya ve toza dayanıklı yeni modeller, yenilenmiş tasarım ve gelişmiş kamera özellikleriyle dikkat çekiyor.

Redmi, popüler Note serisinin en yeni üyeleri olan Redmi Note 14 serisini resmi olarak duyurdu. Şirket, Çin'in sosyal medya platformu Weibo üzerinden yaptığı açıklamada, serinin önümüzdeki hafta tanıtılacağını doğruladı ve telefonların tasarımını gösteren bir poster paylaştı.

TOZA VE SUYA DAYANIKLILIK BEKLENİYOR

Posterde, seride yer alacak iki modelin dikkat çeken tasarım özellikleri yer alıyor. Yeni seride yuvarlak kamera modülü ile yenilenen bir tasarım anlayışı benimsenmiş. Bu modellerden bir veya ikisinin IP68 sertifikası ile suya ve toza dayanıklı olması bekleniyor. Ayrıca bir modelin kamera lensleri cam bir panelin altında gizlenmişken, diğerinde belirgin kamera halkaları dikkat çekiyor. Redmi, dayanıklılık vurgusunun yanında cihazlar için bir yıldan uzun garanti sunmayı planladığını da belirtiyor.

1.5K ÇÖZÜNÜRLÜK AMOLED PANEL

Yaklaşan seride, Redmi Note 14, Redmi Note 14 Pro ve Redmi Note 14 Pro+ olmak üzere üç model yer alacak. Note 14, serinin en uygun fiyatlı modeli olarak konumlandırılıyor. Bu model, önceki serilerdeki Full HD+ ekran yerine 1.5K çözünürlükte AMOLED ekran ile gelecek. Fotoğrafçılık açısından, Note 14'ün arkasında 50 megapiksel çözünürlüklü üçlü kamera kurulumu bulunacağı ifade ediliyor. Cihazın işlemci birimi olarak MediaTek Dimensity 6100+ yonga seti kullanılacak.

PRO MODELLERİ OLED EKRAN

Serinin Pro ve Pro+ versiyonları ise 120Hz yenileme hızına sahip kavisli 1.5K OLED ekran ile donatılacak. Her iki model de arkada 50 megapiksel üçlü kamera sistemi taşıyacak. Redmi Note 14 Pro modeli, Snapdragon 7s Gen 3 işlemciden güç alırken, Note 14 Pro+ modeli Dimensity 7350 yonga seti ile gelecek. Ayrıca, Pro modellerinden birinin 90W hızlı şarj desteği sunacağı gelen bilgiler arasında.

Redmi, Note 14 serisine dair yeni bilgileri tanıtım gününe kadar paylaşmaya devam edecek.

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.