Ramazan geldi fiyatlar düştü: "Son hamsileri satıyoruz"

Ramazan geldi fiyatlar düştü: "Son hamsileri satıyoruz"

Sezonu kapatmaya hazırlanan hamside fiyatlar, Ramazan ayının gelmesiyle 35 TL’ye kadar düştü. Tarihi Ulus Hali balıkçılarından Selahattin Yıldırım “Son hamsileri satıyoruz. Bundan sonra tezgâhlarda buzhaneden gelecek olan balıklar yer alacaktır” dedi.

11 ayın sultanı Ramazan ayının gelmesi ile birlikte, balık satışlarında düşüşler yaşandı. Elinde balıkların kalmamasını isteyen balıkçılar, fiyatları yarı yarıya indirdi. Fiyatların düşmesi vatandaşları memnun etse de, balıkçılar sezonun kapanmasına az bir zaman kala yaşanan fiyat değişikliğinden olumsuz etkilendi. Öyle ki alışverişin merkez noktalarından Tarihi Ulus Hali’nde hamsinin kilosu 35 TL’ye kadar düştü.

selahattin-yildirim.jpg

“SON HAMSİLERİ SATIYORUZ”

Sezonun sonuna yaklaştıklarını belirten Balıkçı Selahattin Yıldırım, “Bu sezon oldukça iyi geçti. Biz satışlardan memnunduk, müşteriyi de memnun ettik. Vatandaşlar, bu yıl doyasıya hamsi yedi. Balık tezgâhtan eksik olmadı. Ankara’nın merkez noktada olması ve tüm denizlerdeki balıkların buraya gelmesinde dolayı bütün balık çeşitlerinden sattık. Yavaş yavaş sezonu bitiriyoruz. Artık balıklar azalmaya başladı. Son bir ayımız kaldı. Hamsinin bolluğu biraz iyiydi. Hem hava şartları hem de sezonun bitmesi tezgâhlardaki hamsiyi azalttı. Son hamsileri satıyoruz diyebilirim. Bundan sonra tezgâhlarda buzhaneden gelecek olan balıklar yer alacak. Mart ayının sonuna kadar devam eder” ifadelerine yer verdi.

35-tl.jpg

RAMAZANDA SATIŞLAR DÜŞTÜ

Ramazan ayında satışların düştüğünü ifade eden Balıkçı İdris Özdemir, “Ramazan ayına özel fiyatları iyice düşürdük. Bunun sebebi hem vatandaşlar mübarek ramazanda istediği kadar yesin hem de biz mağdur olmayalım. Çünkü Ramazan ayında balık tüketimi azalıyor. Böyle olunca elimizdeki balıklar bozuluyor. Bizde hem vatandaşın hem de bizim işimiz görülsün diye böyle bir şey yapmaya karar verdik. Şuan da hamsinin kilosunu 35 TL’ye kadar düşürdük. İleri günlerde nasıl olur bilemiyorum” şeklinde konuştu.

idris-ozdemir.jpg

VATANDAŞ HAMSİYE DOYDU

Bu sene doyasıya balık yediklerini belirten Suna Güngör, “Hamile olduğum için bu yıl oldukça fazla balık tükettim. Hala almaya da devam ediyorum. Hal’de balığın fiyatı birçok yere göre hayat uygun. Burada 200 TL’ye satılan balık başka yerde 300 TL’den başlıyor. Neredeyse iki kat fark var arada. Şu anda bazı balık çeşitlerinin fiyatlarının düştüğünü görüyorum. Benim için verimli bir yıldı. Balığa doydum diyebilirim” sözlerini kullandı.

Kaynak:Rüveyda Aslıipek

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.