Pursaklar’da yüzme bilmeyen kalmayacak

Pursaklar’da yüzme bilmeyen kalmayacak

Havaların ısınması ve yaz tatilinin başlamasıyla birlikte vatandaşların büyük ilgi gören Pursaklar Belediyesi Kapalı Yüzme Havuzu’nda, yüzme kursları tüm hızıyla devam ediyor.

Mevsim sıcaklıklarının artmasıyla beraber vatandaşların büyük ilgisini çeken Pursaklar Belediyesi Kapalı Yüzme Havuzunda, yüzme kursları tüm hızıyla devam ediyor. Yaz tatilini hem eğlenerek hem de öğrenerek geçiren minikler, yüzme antrenörleri eşliğinde eğitim alıyor. İlçe sakinlerine birçok farklı spor branşında eğitim imkânı sağlayan Pursaklar Belediye Başkanı Ertuğrul Çetin, çocukların çalışmalarını yakından takip ederek, eksik olan noktalardaki çalışmaları hızlandırıyor.

2.jpg

“MUTLULUKLARI GÖZLERİNDEN OKUNUYOR”

Çocukların gönüllerince eğlenebildikleri ve yüzme öğrenebildikleri bir yaz tatili geçirebilmeleri için havuzların kapılarını sonuna kadar açtıklarını dile getiren Pursaklar Belediye Başkanı Ertuğrul Çetin, şunları aktardı:

“Bir yandan eğlenen bir yandan da yüzmeyi öğrenen çocuklarımızın mutlulukları gözlerinden okunuyor. Eğitimler dışında 7’den 70’e tüm vatandaşlarımız, gönül rahatlığıyla yüzme havuzumuza gelerek bunaltıcı yaz sıcaklarında, bir nebze de olsa serinleyebilirler. Günübirlik kullanım, üyelik ve yüzme kursları da devam ediyor.”

3.jpg

SIFIRDAN EĞİTİM

Belediye eğitmenleri tarafından verilen eğitimlerde, kursların ilk aşamasında vatandaşlara, yüzmenin temel eğitimlerinin aktarılmasının ardından yüzmenin farklı teknikleri hakkında pratik eğitimler veriliyor. Bu noktada katılımcılar suyla tanışıyor, temel su güvenliği oluşturarak, yüzme hareketlerini öğreniyor. Temel eğitimlerin akabinde ise, yüzmenin teknikleri pratik eğitimler ile veriliyor. Eğitmenlerin gözetiminde yüzmeyi öğrenen kursiyerler, yüzme becerilerini geliştirerek su üzerinde daha rahat ve güvenli bir şekilde hareket edebiliyor.

Kaynak:Ulus gazetesi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.