Pursaklar'da Millet Bahçesi Projesi tamamlanmak üzere

Pursaklar'da Millet Bahçesi Projesi tamamlanmak üzere

Ulus’a özel açıklamalarda bulunan Pursaklar Belediye Başkan Yardımcısı Hamdi Kesgin, 220 dönümlük Millet Bahçesi Projesi'nde çalışmaların sona yaklaştığını duyurdu.

Ulus’a konuşan Pursaklar Belediye Başkan Yardımcısı Hamdi Kesgin, 220 dönümlük dev Millet Bahçesi Projesi’nin bitime yaklaştığını açıkladı. Projede restoranlar, kafeler, spor tesisleri, yürüyüş ve bisiklet yolları, at maneji, okçuluk tesisi gibi birçok alanın yer alacağını vurguladı. Kesgin, “Çevre ve Şehircilik Bakanlığının desteğiyle şehrin sosyal yaşamını daha da canlandıracak geniş kapsamlı bir proje hayata geçecek. Vatandaşlarımıza doğal yaşam içinde her ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri bir alan sunacağız” şeklinde konuştu. Hamdi Kesgin, projenin belirli kısımlarının Yap-İşlet-Devret modeliyle belediyeye ek maliyet getirmeden hayata geçirileceğini de açıklamalarına ekledi.

fdggh.jpg

İLKE İMZA ATACAĞIZ

Pursaklar Millet Bahçesi proje sürecinin detaylarını Ulus’a açıklayan Pursaklar Belediye Başkan Yardımcısı Hamdi Kesgin, "220 dönümlük alanı kapsayan bu dev proje, vatandaşların sosyal ve sportif ihtiyaçlarını karşılayacak geniş tesisler içeriyor. Projemiz tamamlandığında şehrimiz için bir nefes olacak. Ormanlık alan içinde yer almasından dolayı Ankara için de bir ilke imza atacağız. Şehrimizde yapılan bu millet bahçesi hem ilçemize hem de Ankara’mıza nefes olacak" dedi.

dfdghjk.jpg

TESİSLER BİR ARADA

Hamdi Kesgin, Pursaklar Millet Bahçesi Projesi'nin yalnızca sosyal tesislerden ibaret olmadığını ve bu dev projede birçok sportif ve eğlence alanının yer alacağını belirtti. Proje kapsamında vatandaşların kullanımı için manej alanı( at binicilik), okçuluk alanları, millet kıraathaneleri, evcil hayvanlar parkı, yel değirmeni, futbol sahaları, basketbol sahaları, açık hava spor alanları, çocuk oyun alanları, kır lokantaları, büfeler, piknik alanları, bisiklet yolları, doğal yürüyüş parkurları, biyolojik gölet ve şelale bulunacağını ifade etti. Kesgin, bu çeşitli tesislerin vatandaşların aileleriyle keyifli vakit geçirebileceği hem sportif faaliyetler yapabilecekleri hem de doğayla iç içe olabilecekleri bir ortam yaratacağını ifade etti.

dfdfghgjhkj.jpg

YAP-İŞLET-DEVRET

Projenin detaylarından bahseden Kesgin, projede yer alan bazı alanlarda Yap-İşlet-Devret modeli uygulandığını belirtti. Kesgin, bu model sayesinde belediyeye ek maliyet getirmeden çalışmaların devam ettiğini belirtti. Proje kapsamında inşası devam eden tesis alanlarının detaylı bir şekilde planlandığını söyleyen Kesgin, tüm bu çalışmaların dikkatli bir şekilde yürütüldüğünü ve şehrin sosyal yaşamını daha da canlandıracak geniş kapsamlı bir proje hedeflediklerini ifade etti.

Kaynak:Ulus gazetesi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.