PTT Çalışanları Dayanışma Derneği afet bölgesinde çocukları güldürüyor

PTT Çalışanları Dayanışma Derneği afet bölgesinde çocukları güldürüyor

PTT Çalışanları Dayanışma Derneği Başkanı Mustafa Bayraktar, çocuklar gülsün diye afet bölgesinde çalışmalar yaptıklarını belirtti. Bayraktar, “Afet bölgesinde kimin neye ihtiyacı varsa ona yönelik hareket ettik” dedi.

Kahramanmaraş merkezli afet sonrasında yurdun dört bir yanından afet bölgesine destekler gitmeye devam ediyor. Türk Milleti elbirliği ile bölge halkının yanında olarak birlik ve beraberlik içinde yaraları sarmaya çabalıyor. Afetin yaşandığı ikinci günden itibaren bölgede çalışmaları ile depremzede vatandaşların yanında olan özellikle çocuklar için çalışmalar yapan PTT Çalışanları Dayanışma Derneği Başkanı Mustafa Bayraktar gazetemize verdiği özel açıklamalarla yaptıkları çalışmaları anlattı. Bayraktar, “Bizim bölgedeki en büyük amacımız afetzede çocuklarımızın yanlarında olup onları bir nebze gülümsetmek. Biz dernek olarak hep yüreklere dokunan işler yaparak hem büyüklerimizin hem çocuklarımızın yüreklerine dokunmak istedik. Bizim gayemiz büyüklerimiz Allah razı olsun desin, küçüklerimiz gülsün tebessüm etsin bu zor günleri atlatsın bize yetiyor. Milletimizin milli birliğini ve beraberliğini o bölgede vatandaşlarımıza hissettirebildiğimizde mutlu oluyoruz” dedi.

ed10c6d8-1fd0-434e-bc6f-15b3c22f8f26.jpg

“HERKESE ULAŞMAYA ÇALIŞTIK”

PTTDER Başkanı Mustafa Bayraktar, “PTT Çalışanları Dayanışma Derneği olarak afetin ikinci günü itibari ile afet bölgesinde çalışmalarımıza başladık. İlk aşamada Kahramanmaraş ve ilçelerine gittik. Bizim afet bölgesine gitmekteki maksadımız hayatta kalan vatandaşlarımıza sıcak çorba çıkartarak onlara destek olmaktı. Yiyecek ve içecek gıda takviyesi yaparak afetzede kardeşlerimizin yanlarında olmaya çalıştık. Biz mobil çorba aracımızla bölgeye intikal ederek ikinci günden itibaren hem afetzede vatandaşlarımıza hem de bölgeye giden görevli personelimize hem sıcak çorba çıkardık hem de gıda takviyesinde bulunduk. Aynı zamanda bu devamlılığı sağlamak içinde derneğimizden tırlarla bölgeye destekte bulunduk. Ardından afet bölgesinin hemen hemen her iline uğrayarak bölgeyi ziyaret ettik. Kardeşlerimizin bu zor gününde bir nebze yanlarında olamaya çabaladık. Afet bölgesindeki köylerimize de dağıtım yapmaya çalıştık” ifadelerini kullandı.

9cc37685-4040-460a-b8b0-3550943df83b.jpg

“AMACIMIZ ONLARIN GÜLMESİ”

Bayraktar, “Bölgede afetzede çocuklarımız için çalışmalara başladık. Çocuklarımız için afet bölgesin de pamuk şeker yaparak çocuklarımıza dağıttık. Biz aslında memurlardan olan kamu derneğiyiz. Bu işin uzmanı değildik. Bize bir tane pamuk şeker makinası denk geldi. Denemeler yaptık. Baktık becerebiliyoruz. Çocuklarımızın yüzü gülsün diye afet bölgesine dönerek bu sefer çocuklarımız için çalışmalarımıza başladık. Bölgede üç binden fazla çocuğumuza pamuk şekeri dağıttık. Çocuklarımızın gülmesi afet bölgesinde yüzümüzü güldüren tek olay oldu. Onların yüzünü güldürmek bizim için yeterliydi. Daha sonra şekerlemeler, oyuncaklar çocuklarımızın ne yüzünü güldürecekse ne lazımsa hepsini onlara ulaştırmaya çalıştık” şeklinde konuştu.

a2ff02c1-549f-4030-a20b-4d5f42b2631b.jpg

“24 SAAT AÇIK ÇAY OCAĞI”

Bayraktar, hem çocuklarımız hem büyüklerimiz için çalışıyoruz diyerek şöyle devam etti: “Adıyaman’da çay ocağı açtık. PTTDER çay ocağı afetzede kardeşlerimizin hizmetinde çalışmalarına devam ediyor. Adıyaman’da kurduğumuz çay ocağımız 24 saat hem çay hem kahve ikramımız devam ediyor. Aynı zamanda yine çocuklarımızı unutmayıp onlar için uçurtma şenliği düzenledik. Uçurtmalarımız afetzede çocuklarımızın ellerinde çocuklarımızın neşesi ve mutluluğu için çalışmalarımıza devam ediyoruz.”

980fcd84-73e0-4031-826e-ff6f83239d46.jpg

“RAMAZAN AYINDA DA YANLARINDAYIZ”

Bayraktar, “Biz afet bölgesinde ihtiyaca göre çalışmalar yaptık. İlk iki gün çorba dağıttık. Ardından çocuklarımız için çalışmalar yaptık. Kimin neye ihtiyacı varsa onu çözmeye çalıştık. Her dönem her bölgede farklı farklı çalışmalar yaptık. Şimdide Ramazan ayı için bölgedeki mobil marketlerde kullanılacak hediye çeklerini topluyoruz. Bu çalışmalarımızı gönüllü bağışçılarımız ve üyelerimizin desteği ile yapıyoruz. Ramazan ayından önce tekrardan afet bölgesine gidip kardeşlerimize bu hediye çeklerini dağıtacağız” dedi.

da9b67fc-4426-4249-b230-fa744f796d45.jpg

“ÇOCUKLARIN GÜLMESİ ÇABALARIMIZA DEĞDİ”

Bayraktar, “Bizim bölgedeki en büyük amacımız afetzede çocuklarımızın yanlarında olup onları bir nebze gülümsetmek istedik. Biz dernek olarak hep yüreklere dokunan işler yaparak hem büyüklerimizin hem çocuklarımızın yüreklerine dokunmak istedik. Çocuklarımızın tek bir gülümsemesi bütün çabamıza gayretimize değdi. Bölgedeki öğretmenler ve pedagoglara danışarak biz bu çalışmaları yaptık. Onlarla ortaklaşa yaptığımız çalışmalarda oldu. Mesela uçurta şenliğini onların desteği ile beraber yaptık. Bölgedeki vatandaşlarımızın tepkileri bizleri çok mutlu etti çok mutlu olduk. Bizim gayemiz büyüklerimiz Allah razı olsun desin küçüklerimiz gülsün tebessüm etsin bu zor günleri atlatsın bize yetiyor. Milletimizin milli birliğini ve beraberliğini o bölgede vatandaşlarımıza hissettirebildiğimizde mutlu oluyoruz.”

31c29712-1212-48cc-8563-df02951862d3.jpg

“ÇALIŞMALARIMIZ DEVAM EDECEK”

PTT Çalışanları Dayanışma Derneği Başkanı Mustafa Bayraktar, son olarak şu huşulara değinerek açıklamalarına son verdi: “Bizim çalışmalarımız Ramazan ve Bayramda da devam edecek. Ayrıca bölge dışındaki afetzede kardeşlerimiz içinde çalışmalar yaptık yapmaya devam edeceğiz. Bizim burada en çok gördüğümüz milli birlik ve birliktelikti. Biz her zaman şöyle deriz ya bir olay olsa nasıl bir araya geleceğiz diye kaygılanırız. Biz orada birlik ve beraberliği gençleri gördük herkes oraya koşuşturdu. Demek ki biz Türk Milleti olarak böyle zor zamanlar da kolay bir araya geliyoruz. Hem oradaki insanları hem bizi çok duygulandırdı. İnsanların oraya akın etmesi birlik ve beraberliği bizi çok gururlandırdı. Kayseri beni çok etkilemişti. Kahramanmaraş Göksun İlçesi üzerinden dönüş yapan bütün araçları durdurup ve herkese yemek dağıtıp ne ihtiyacı varsa gönderiyorlardı. O durum orası aslında Kayseri özelinden memleketimizin duruşuydu.”

Enes Boyacı/ www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.