Psikolojik danışmanların değeri gün geçtikçe daha da artacak

Psikolojik danışmanların değeri gün geçtikçe daha da artacak

30 Eylül Ulusal Psikolojik Danışmanlar Günü kapsamında açıklamalarda bulunan Türk Pdr Derneği Genel Başkanı Psk. Dan. Mesut Yıldırım, “Gelecekte psikolojik danışmanlık mesleğinin önemi daha da artacak” dedi.

Türk Psikolojik Danışma ve Rehberlik Derneği (Türk PDR Derneği) Genel Başkanı Psikolojik Danışman Mesut Yıldırım, 30 Eylül Ulusal Psikolojik Danışmanlar Günü dolayısıyla açıklamalarda bulundu. Psikolojik danışma mesleğinin tarihi, önemi ve geleceği hakkında önemli mesajlar veren Yıldırım, Psikolojik danışmanın bireylerin ruhsal sağlığını korumada oynadığı hayati role dikkat çekti. Yıldırım, bu alandaki profesyonellerin stres, anksiyete, depresyon gibi sorunlarla başa çıkmada bireylere sağladığı desteğin toplumsal refahı artırdığını vurguladı. Yıldırım, “Gelecekte psikolojik danışmanlık mesleğinin önemi daha da artacaktır” dedi.

ruveyda.jpg

“ROLÜ GİDEREK ÖNEM KAZANDI”

30 Eylül Ulusal Psikolojik Danışmanlar Günü sebebiyle açıklamalarda bulunan Türk Pdr Derneği Genel Başkanı Psk. Dan. Mesut Yıldırım, günün önemine şu sözlerle dikkat çekti:

Psikolojik danışma mesleği, 20. yüzyılın başlarında psikolojinin bir bilim dalı olarak kabul edilmesiyle ortaya çıkmıştır. İlk olarak savaş sonrası dönemde, askerlerin yaşadığı ruhsal travmaları tedavi etmek amacıyla geliştirilmiştir. Zamanla, bireylerin duygusal ve zihinsel sağlıklarını korumaya yönelik bir alan olarak genişlemiştir. Eğitim kurumları, sağlık hizmetleri, sosyal hizmetler ve insan kaynakları gibi birçok alanda psikolojik danışmanın rolü giderek önem kazanmıştır.”

30-ylul.jpg

“TOPLUM SAĞLIĞINI GÜÇLENDİRİYOR”

Son önemlerde artan sosyal stres faktörleri, ekonomik belirsizlikler, doğal afetler ve pandeminin etkisiyle psikolojik danışmanlık hizmetlerine olan ihtiyacın ciddi oranda arttığını dile getiren Yıldırım, “Psikolojik danışmanlar, bireylerin kendilerini tanımalarına, sorunlarını anlamalarına ve sağlıklı başa çıkma mekanizmaları geliştirmelerine yardımcı olarak, toplum sağlığını güçlendiriyor” diye konuştu.

pdrr.jpg

“GELECEĞE YOL ALMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

“Gelecekte psikolojik danışmanlık mesleğinin önemi daha da artacaktır” diyen Yıldırım, psikolojik danışmanlık mesleğinin teknolojik gelişmelerle daha erişilebilir hale geleceğinin altını çizdi. Önleyici hizmetlerin ve toplumsal ruh sağlığı projelerinin artmasının mesleğin geleceğinde önemli bir rol oynadığını dile getiren Yıldırım, şunları akardı:

“Ülkemizde psikolojik danışmanların mesleki çatı örgütü Türk Psikolojik Danışma ve Rehberlik Derneği olarak, ruh sağlığına dair farkındalığın artırılması, psikolojik danışmanlık hizmetlerinin yaygınlaştırılması ve mesleğin güçlendirilmesi adına yüklendiğimiz sorumluluğun farkındalığı ile özverili bir şekilde geçmişimize sahip çıkarak geleceğe yol almaya devam edeceğiz.”

Kaynak:Ulus gazetesi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.