Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, deprem bilançosunu açıkladı

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, deprem bilançosunu açıkladı

Jeofizik Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, sosyal medyadan deprem sonrası bilançoyu açıkladı.

Kahramanmaraş’ta başlayıp 10 ilin etkilendiği ve AFAD’ın açıkladığı verilere göre can kaybının 3 bin 381'e yükseldiği deprem için Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan’da çarpıcı bir istatistik paylaştı.

KURTARMA ORANI 25 KİŞİDE 1 KİŞİ

Jeofizik Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan deprem bilançosuyla ilgili, “6 bin yapı yıkılmış. 4 kat 8 daireden 48 bin daire eder. 4 kişiden 192 bin kişi göçük altında kalmış. 8 bin kişi kurtarılmış, 184 bin kişi göçük altında. Kurtarma oranı 25 kişide 1 kişi. Kalanlardan yaşadığını umut ettiğimiz yalnızca %5 var, o da 92 kişi yapar. 10 ilde ortalama 12 milyon kişi, 4 milyon yapı depremi gördü. 6000’den çoğu göçtü. Kaç kişi göçük altında kaldı bilinmiyor. 8 bini kurtarıldı.

adsiz-tasarim-2.jpg

Ötekiler yığın altında, ya ezilmiş, ya da umutla bekliyor, üsttekiler çaresiz, yalnızca tırnakları var çoğunun. 330 km boyunca yerin kükreyişi bitmedi. Yoğun sarsıntılar gittikçe küçülerek 3-4 ay sürecek. 3-4 yılda dinginliğe ancak erişecek. Olağanüstü bir kıran, kalanların ne yazık ki yaklaşık %5’i canlı, kurtarılmayı bekliyor, kapkara umutla.” paylaşımını yaptı.

www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum