Prefabrik evler depreme dayanıklı mı? Konteyner evler depreme dayanıklı mı?

Prefabrik evler depreme dayanıklı mı? Konteyner evler depreme dayanıklı mı?

Deprem sonrası geçici süreliğine çadır ve konteyner kentlerde barınacak olan vatandaşlar prefabrik evlerin dayanıklılığını merak etmeye başladı. Peki, prefabrik evler depreme dayanıklı mı? Konteyner evler depreme dayanıklı mı?

Kahramanmaraş’ta meydana gelen yıkıcı depremler sonrası vatandaşlar evlerini kaybettiler. Soğuk kış günlerinde dışarda kalan insanların yardımına ise Türk milleti koştu. Depremin olduğu ilk günden itibaren devlet ve millet el ele vererek tek yürek oldu. İnsanların mağdur olmaması için geçici barınma noktasında çadır ve konteyner kentler kuruldu. İnsanlar bu sayede soğuk kış günlerinde yaşam sürdürebilecekleri yuvaya kavuştu. Ancak deprem sonra psikolojik travma yaşayan insanlar yine bir deprem anında konteynerlerin dayanıklılığını merak etmeye başladı.sıralanmış prefabrik evler

İnsanlar Prefabrik evler depreme dayanıklı mı? Konteyner evler depreme dayanıklı mı? Sorularına cevap aramaya başladılar. Peki, prefabrik evler depreme dayanıklı mı? Konteyner evler depreme dayanıklı mı? İşte tüm detaylar:

konteyner evler depreme dayanıklı mı sorusu için konteyner fotoğraflar

PREFABRİK EVLER DEPREME DAYANIKLI MI?

Elbistan ve Pazarcık’ta 7,7 ve 7,6 büyüklüğünde meydana gelen ve 10 şehrin etkilendiği deprem binlerce insanımızı yuvasından etti. Depremin kış dönemine denk gelmesi de işleri oldukça zorlaştırdı. Bir taraftan arama kurtarma faaliyetleri devam ederken bir yandan da evsiz kalan vatandaşlar için barınma ve yeme-içme ihtiyaçları giderilmeye çalışıldı. Bunun için çadır kentler ve konteyner kentler kuruldu. Fakat depremde psikolojik olarak korkan vatandaşlar konteyner evlerin dayanıklılığını merak etmeye başladı.

toplu prefabrik evler

Peki, Prefabrik evler depreme dayanıklı mı? Uzmanlar bu konu hakkında kesin ve net bilgiler veriyor. Uzmanlara göre, ‘prefabrik yapılar uzun ömürlü yapı sınıfında olup ortalama 40 yıl güvenle kullanılabilmektedir. Rüzgâr, kar, yağmur, nem ve kullanma şekli gibi etkenler yapının ömrünü etkiler. Diğer yapı modellerinde olduğu gibi standart bakımlarının yapılması bina ömrünü olumlu yönde etkilemektedir’. Deprem noktasında ise, ‘prefabrik yapılar 7 şiddetinde depreme ve 90 kilometre hızında esen bir rüzgâra kadar dayanıklıdır. Prefabrik yapıları gideceği yerin iklim koşullarını dikkate alarak Türkiye'nin tüm il ve ilçelerinde kullanıma uygun olarak üretim yapılmaktadır’ şeklinde yorumluyorlar.

Bedirhan Şahin / www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.