Portakal ve mandalinalar Ulus Hali'nde tezgahları süslüyor

Portakal ve mandalinalar Ulus Hali'nde tezgahları süslüyor

Kış kendini hissettirmeye başlarken, Ankara’daki tezgâhlar mevsimin popüler lezzetleri ile dolmaya başladı. Mandalinanın kilosu 35 TL’den başlıyor. Portakal ise 40 TL ile tezgâhlardaki yerini aldı.

Başkentte kışın etkileri yavaş yavaş hissedilmeye başlarken, manav tezgâhlar da mevsimin en sevilen lezzetleri ile dolmaya başladı. Kış aylarının turuncu lezzetlerinden mandalina ve portakal, Ulus Hali’nde satışa sunulmaya başlandı. Hem sağlıklı hem de besleyici bir seçenek olarak tezgâhlarda yerini alan mandalina kilosu 35 TL'den, portakal ise 40 TL'den satışa sunuluyor. Başkentliler, özellikle soğuk algınlığı ve gribe karşı güçlü bir koruyucu olan C vitamini deposu bu meyvelere şimdiden büyük ilgi gösteriyor.

1.jpg

TEZGÂHLAR RENKLENDİ

Başkentte turuncu lezzetlerin satışa sunulması, hem manavları hem de vatandaşı memnun etmiş durumda. Vatandaş, henüz sezon başında olmalarına rağmen fiyatların normal olduğunu dile getirirken, mandalina ve portakalın özellikle soğuk kış günlerinde sık sık tüketileceğini belirtiyor. Damaklara hitap etmekle kalmayan portakala ve mandalina, aynı zamanda hastalıklara karşı doğal bir kalkan görevi de görüyor. Tezgâhlar, soğul havaların vazgeçilmezi, sağlıklı ve lezzetli meyvelerle şimdiden renklenmiş durumda.

3.jpg

“FİYATLARIMIZ GAYET UYGUN”

Tezgâhında kış meyvelerinin bolca yer aldığını belirten hal esnafı Selim Duran, “Kış ayları kendini göstermeye başladı. Bizde kış aylarının sevilen meyvelerinden portakal ve mandalinanın satışa başlamış durumdayız. Bu meyvelerin yanı sıra birçok lezzeti de, müşterilerimiz ile buluşturuyoruz. Fiyatlarımız marketlere göre gayet uygun. Elimizden geldiğince uyguna satmaya çalışıyoruz. Mandalina şu an 35 TL, portakal ise 40 TL civarında tezgâhlarda yerini almış durumda” şeklinde konuştu.

4.jpg

“EN KALİTELİ ÜRÜNÜ SATMAYA ÇALIŞIYORUZ”

Duran, özellikle kış aylarında sağlığı korumanın büyük önem taşıdığını belirterek, soğuk havalarda C vitamini almanın oldukça önemli olduğuna değindi. Duran, soğuk algınlığı grip gibi hastalıklardan korunmak için mandalina ve portakalı tüketmekte fayda olduğunu ifade etti. Her meyvenin farklı kaliteleri olduğunu dile getiren Duran, ellerinden geldiğince en kaliteli ürünleri seçip satmaya özen gösterdiklerin de sözlerine ekledi.

Kaynak:Ulus gazetesi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.