Poligon nedir, kimler poligonda atış yapabilir?

Poligon nedir, kimler poligonda atış yapabilir?

Poligon, günümüzde insanlar tarafından sıklıkla kullanılan tesislerdir. Popülaritesi günden güne artan bu tesisler arama motorlarında merak konusu oldu. Peki, Poligon nedir, kimler poligonda atış yapabilir?

Birçok kişi gündelik yaşam stresinden uzaklaşıp rahatlamak için sosyalleşmek ister. Bazı kişiler avcılığı hobi edinirken bazıları ise hayvan katliamına karşı oldukları için poligonları tercih ederler. Peki, Poligon nedir, kimler poligonda atış yapabilir? Tüm merak edilenler haberimizin devamında:

Poligonda ateş eden adam fotoğrafı

POLİGON NEDİR?

Poligon, Fransızcadan dilimize geçmiştir ve “atış alanı” anlamına gelmektedir. Kişiler, ateşli silahlar veya ok ile atış deneyimi kazanmak için poligonları tercih ederler.

Poligonlar açık ve kapalı olmak üzere ikiye ayrılır. Açık poligonlar güvenlik, toprak kirliliği ve gürültü kirliliği gibi durumlara mahal verilmemesi için yerleşim alanlarının dışına konumlandırılmıştır.

Kapalı poligonlar ise insanların yaşadıkları kentsel alanlarda bulunan daha çok tercih edilen poligon türüdür. Kapalı poligonlar genellikle binaların bodrum katlarına inşa edilir.

Poligonda ateş eden adam fotoğrafı

KİMLER POLİGONDA ATIŞ YAPABİLİR?

Kapalı ya da açık poligon alanı fark etmeksizin kişinin 18 yaşını doldurmuş olması gerekmektedir. 18 yaşını doldurmamış bireyler ise veli ya da vasilerinin yanında bulundurmak zorundadır.

Eray Zobu / www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.