Polatlar'ın devleti ne kadar zarara uğrattığı ortaya çıktı

Polatlar'ın devleti ne kadar zarara uğrattığı ortaya çıktı

Kara para, yasa dışı bahis ve örgüt kurma suçlarından yargılandıkları davada tahliye edilen Dilan ve Engin Polat'ın 15 şirketinin kamu zararı ortaya çıktı.

Dilan Polat ve Engin Polat'ın "vergi suçu" soruşturması kapsamında verdikleri ifadenin detayları ortaya çıktı. Dilan Polat, kendisine ait kredi kartı olmadığını ve parayı Engin Polat'tan aldığını belirtirken, Engin Polat ise aylık cirolarının 10 milyon liraya kadar çıkabildiğini kaydetti. Dosyaya sunulan bilirkişi raporunda, Polat çiftine ait 15 şirketin devlete toplam 510 milyon lira zarar verdiği tespit edildi.

'DEVLETE BORCUMUZ VARSA ÖDEMEK İSTERİZ'

Sabah gazetesinden Seda Nur Günaydın'ın haberine göre, Dilan Polat savcılık ifadesinde "Limited şirket ve anonim şirket ne demek bilmiyorum. Vergi borcumuz olduğunda nereye ödüyoruz bilmiyorum. İnternet bankacılığı kullanmayı da bilmiyorum. Paraya ihtiyacım olduğunda Engin genellikle nakit veya kendi kredi kartı ile ödeme yapardı. Yanımızda korumalar olduğundan ödemeleri onlar yapardı. Şahsi kredi kartım yok. Devlete bir borcumuz varsa ödemek isteriz" dedi.

'BİRKAÇ FATURA GÖZDEN KAÇABİLİR'

Engin Polat ise yapılan incelemelerin sağlıklı olmadığını savunarak, "Cezaevinden çıkalı 25 gün oldu. Raporları inceleyip yazılı savunmamızı sunacağız. Ticaretimiz gerçekti. Eğer birkaç fatura gözden kaçtıysa bu kasıtlı değil, sehven veya yanlışlıkla olmuştur. Şirketi yaklaşık bir buçuk yıl fiilen işlettik. 2023 yılının Ekim ayına kadar kampanya dönemlerimizde aylık 5 ila 10 milyon lira arasında ciromuz vardı. Bu ciroya bağlı giderlerimiz artıyordu. Ürünlerin bazılarını fason firmalardan alıyorduk ama faturalarımızı kesiyorduk. Faturasız işlem yapmadık. Kayıt dışı işlem gerçekleştirmemiz mümkün değil" şeklinde konuştu.

POLATLARIN KAMUYA ZARAR TUTARI 510 MİLYON LİRA

Polat çiftinin toplam 4 saat süren ifadesinin ardından, bilirkişi raporu da dosyaya eklendi. Raporda, 15 şirketin devletin zararının 510 milyon lira olduğu belirlendi. Hazırlanacak iddianamede, Polat çifti dahil tüm şüphelilerin her bir şirket için ayrı ayrı "Vergi usul kanununa muhalefet" suçundan yargılanması bekleniyor.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.