Polatlar davasında Başsavcılığın tahliye itirazı reddedildi

Polatlar davasında Başsavcılığın tahliye itirazı reddedildi

Dilan ve Engin Polat dahil 28 sanığın yargılandığı davada, tahliye edilen 4 sanık için Başsavcılığın yaptığı itiraz önce Asliye Ceza Mahkemesi, ardından Ağır Ceza Mahkemesi tarafından reddedildi.

Dilan ve Engin Polat'ın da aralarında bulunduğu 28 sanığın yargılandığı davada, tutuklu sanıkların tahliyesine yönelik itiraz reddedildi. 6 Eylül'de Anadolu 2. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada, tutuklu sanıklar Engin Polat, Sezgin Polat, Alper Kürşat Polat ve Ahmet Gün'ün tahliyesine karar verilmişti. Mahkeme, sanıkların tutuklulukta geçirdikleri süre ve mevcut delil durumunu göz önünde bulundurarak tahliye kararı vermişti.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı karara itiraz etti. Başsavcılık, tahliye kararının usul ve esas yönünden kanuna aykırı olduğunu savunarak, sanıkların tekrar tutuklanmasını talep etti. Başsavcılığın itirazını değerlendiren Anadolu 2. Asliye Ceza Mahkemesi, bu talebi reddetti ve dosya bir üst mahkemeye gönderildi. Ağır Ceza Mahkemesi de yaptığı inceleme sonucunda itirazı reddetti ve sanıkların tahliye kararı geçerli kaldı.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.