PFDK’ya sevk edilmişti: Okan Buruk'a ağır ceza tehlikesi!

PFDK’ya sevk edilmişti: Okan Buruk'a ağır ceza tehlikesi!

Kasımpaşa maçında hakeme yönelik kullandığı sözler nedeniyle PFDK'ya sevk edilen Okan Buruk’un alacağı muhtemel ceza belirlendi.

"Buna penaltı verirsen burada bir daha maç yönetemezsin" sözleriyle gündeme gelen Okan Buruk'un bu ifadesi, Türkiye Futbol Federasyonu tarafından tehdit olarak değerlendirildi. Bu sözleri nedeniyle Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'na (PFDK) sevk edilen Buruk, Futbol Disiplin Talimatı'nın 41. maddesi kapsamında yargılanacak. Bu maddeye göre, müsabaka görevlilerine yönelik tehditlerde bulunan kişilere 3 ila 7 maçlık soyunma odası ve yedek kulübesine giriş yasağı verilebiliyor.

GALATASARAY'DA ALARM ZİLLERİ ÇALIYOR!

Okan Buruk'un cezası, Galatasaray'ın ligdeki mücadelesini olumsuz etkileyebilir. Sarı-kırmızılı takım, teknik direktörlerinin yokluğunda önemli maçlara çıkmak zorunda kalabilir.

okan-buruk-2.jpg

PFDK'NIN KARARI MERAKLA BEKLENİYOR

PFDK'nın Okan Buruk hakkında vereceği karar, Türk futbolunda önemli bir emsal teşkil edecek. 41. maddedeki, “TFF veya mensuplarına, müsabaka görevlilerine, futbolculara, yöneticilere veya diğer ilgili kulüp ve kişilere, hakaret eden, söven, tehdit eden veya herhangi bir şekilde kişilik haklarına saldırıda bulunan veya basın ve yayın organları veya sosyal medya aracılığıyla bu eylemleri gerçekleştiren görevlilere ve diğer kişilere 2 ila 5; fiillerin müsabaka görevlilerine yönelik olması halinde ise 3 ila 7 müsabakada soyunma odasına ve yedek kulübesine giriş yasağı verilir” şeklinde yargılanmasını istedi.

Kaynak:HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.