Pesimizim önyargısı nedir? Pesimist kime denir?

Pesimizim önyargısı nedir? Pesimist kime denir?

İnsanların günlük hayatta karşılaştığı her olayda ‘kötü olanı düşünmesi, her şeyden şikâyet etmesi’ olarak karşımıza çıkan pesimizim kavramını sizler için araştırdık. Peki, pesimizm önyargısı nedir, pesimist kime denir?

Her bireyin günlük hayatta karşılaştığı olaylara verdiği tepkiler farklıdır. Bazı insanlar hayatın olağan akışı içerisinde karşılaştığı olaylarda ‘hep en kötüyü düşünme, her şeyden şikâyet etme, mutsuz hissetme, tatmin olmama’ eylemlerinde bulunur. Kelime anlamı olarak karamsar, kötümser olarak karşımıza çıkan Pesimizm önyargısı nedir, pesimist kime denir? Detaylar haberimizde…

PESİMİZM ÖNYARGISI NEDİR?

Pesimizm Önyargısı, karamsarlık olarak adlandırılan ‘bireylerin olumsuz şeylerin olma olasılığını daha yüksek gören, olumsuz olayları ise daha düşük görmemize sebep olan bilişsel bir önyargı’ biçimidir. Kötümserlik kelimesi ile de özdeşleşen bu kelime insanlarda kişilik olarak görülmektedir. Bu kişilerin her şeyden şikâyet etme eğilimine sahip olmalarının yanında hayata karşı da olumsuz bakış açılarının olduğu aşikârdır.

Fransızcadan Türkçeye geçen pesimizm kavramı iyimser anlamına gelen optimistin zıttı olarak karşımıza çıkar. Optimist kişiler her şeyin iyi yanını görmeye odaklıyken pesimizmde kişiler kötülüğe ve karamsarlığa odaklı yaşarlar.

66.jpg

PESİMİST KİME DENİR?

Pesimizm önyargısının felsefede ünlü düşünürler tarafından ‘bütün yaşam acı çekmek üzerine kuruludur’ şeklinde yorumlanmaktadır. Pesimist kişilerin de yaklaşımı budur. Kişi hayatını acı çekmek, kötüye yorumlamak, karamsar düşünmek üzerine kurmuştur. Bireyin yaşadığı hayat ve geleceğe bakış açısı her zaman ümitsiz ve değişmez bir olumsuzluk üzerine kurulmuştur. İşte, hayatımız içerisinde sıklıkla karşılaşabileceğimiz bu kişilere pesimist kişi denir.

Pesimizm önyargısı hakkında daha fazla bilgiye muhabirimiz Buket Beslen’in ‘Pesimizm önyargısı nedir?’ başlıklı yazısından ulaşabilirsiniz.

www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.