Özel okullar misafir öğrencilerini bekliyor

Özel okullar misafir öğrencilerini bekliyor

Maraş merkezli depremler sonrası depremden etkilenen 10 şehirdeki öğrenciler için özel okullar devreye girdi. Yaşanılmayacak olan şehirlerden Türkiye’nin farklı noktalarına giden öğrencileri özel okullar masrafsız okutacak.

Kahramanmaraş Pazarcık ve Elbistan’da meydana gelen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki iki yıkıcı deprem sonrası binlerce yapı yerle bir olmuş, binlerce vatandaşımız ölmüş ve binlerce insan yaralanmıştı. Depremin yaraları sarılmaya çalışılıp, arama-kurtarma faaliyetlerine bir umut hala devam edilirken bir yandan da depremzede vatandaşlarımızın yeme, içme ve barınma ihtiyaçlarının giderilmesi için tüm Türkiye seferber olmuş durumda. Bu kapsamda depremden etkilenen öğrenciler için bir destek kampanyası da Türkiye’de ki özel okullardan geldi. Peki, depremzede öğrencilere ne olacak? Tüm detaylar haberimizde:

özel okul öğrencileri

DEPREMZEDE ÖĞRENCİLERE NE OLACAK?

Kahramanmaraş merkezli 10 şehrin etkilendiği yıkıcı felaket sonrası öğrenciler aileleri ile birlikte Türkiye’nin farklı şehirlerine tahliye olmaya devam ediyor. 20 Şubat’ta ilk ve orta dereceli okullarda eğitim ve öğretimin başlayacak olması sebebiyle okullarından uzakta olan öğrencilerin ne olacağı merak edilmeye başlamıştı.

Bu kapsamda; Türkiye Özel Okullar Derneği, Tüm Özel Eğitim Kurumları Derneği (TÖDER), Özel Öğretim Derneği (ÖZDER), Özel Eğitim Öğretim Derneği (ÖZDEBİR), Özel Öğretim Kurumları Birliği (ÖZKURBİR) ve Ankara Eğitim Platformu ortak bir kampanya ile afetzede öğrencilerinin eğitimlerini aksatmamak için çocukların ücretsiz bir şekilde özel okullarda okutulacağını açıkladı. ‘Özel Okullar Misafir Öğrencilerini Bekliyor’ isimli kampanya ile Türkiye’nin her noktasındaki özel eğitim kurumları, müracaat edildiği takdirde tüm masrafları karşılayacak ve afetzede öğrencileri ücretsiz bir şekilde okutacak.

özel okullardan bir fotoğraf

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI DESTEKLİYOR

6 derneğin bir araya gelerek oluşturduğu bu proje, depremden etkilenen öğrencilerin eğitim ve öğrenimine engel olmamasını amaçlarken, projeye Milli Eğitim Bakanlığı tarafından da destek geleceği belirtildi. Hâlihazırda tüm özel okullardan projeye tam destek gelmezken okul sayısında fazlalıklar gözle görülür hale geldi. Yetkililer ise, Türkiye genelindeki tüm özel eğitim kurumlarının projeye destek olmasını bekliyor.

özel okullar misafirlerini bekliyor kampanyasının afişi

ÖZEL OKULLARA NASIL BAŞVURULUR?

Çeşitli dernek ve toplulukların bir araya gelerek oluşturduğu ‘Özel Okullar Misafir Öğrencilerini Bekliyor’ isimli kampanyaya öğrencilerin başvuruda bulunması çok kolay. Bu noktada ailelerin ve öğrencilerin sorun yaşamaması için geliştirilen www.misafirogrenci.org adlı internet sitesine girilerek istenilen işlem yapılabiliyor. Öğrenci veya aileler, bu internet adresine girerek, geçici barınma için gittikleri şehirden istedikleri okulu seçebiliyor. Elektronik ortamda yapılan işlemlerle beraber okulla iletişime geçerek öğrencinin kaydı yaptırılabiliyor.

‘Özel Okullar Misafir Öğrencilerini Bekliyor’ isimli kampanyaya başvurmak için tıklayınız.

Bedirhan Şahin / www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.