Gençlere “evlilik öncesi aile eğitimi” verilmeli

Gençlere “evlilik öncesi aile eğitimi” verilmeli

Din Bir Sen Başkanı Özdemir, kadın cinayetlerinin önüne geçilmesi noktasında gençlere “evlilik öncesi aile eğitimi” verilmesinin önemine dikkat çekti. Özdemir, Sosyal medya ile dizi ve filmlerin şiddeti özendirebildiğini belirtti.

Gündemden hiç düşemeyen ve toplumun tamamını ilgilendiren kadına şiddet vakalarına yenileri ekleniyor. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun açıkladığı verilere göre, 18 Aralık tarihi itibarıyla bu yıl içinde ülkemizde 261 kadın cinayeti işlendi.

Özerk Diyanet Vakfı Sendikası (DİN BİR SEN) Genel Başkanı Yusuf Özdemir’le kadın cinayetlerini konuştuk. Özdemir, kadın cinayetlerinin önüne geçilmesi noktasında gençlere “evlilik öncesi aile eğitimi” verilmesinin önemine dikkat çekti. Sosyal medya ile dizi ve filmlerin şiddeti özendirebildiğini belirterek, bunlara karşı tedbirli olunmasını isteyen Özdemir ayrıca, “Mevlana’nın, Yunus Emre’nin, Hacı Bektaş Veli’nin hoşgörü kültürünü topluma yaymalıyız” dedi.

whatsapp-image-2022-12-19-at-09-53-02.jpeg

EĞİTİM İLE SUÇUN ÖNÜNE GEÇMELİYİZ

DİN-BİR-SEN Genel Başkanı Yusuf Özdemir, şöyle konuştu: “ Gün geçtikçe toplumda hemcinslerine ve karşı cinse uygulanan şiddetin boyutları artmaya başladı. Bunun en büyük sebeplerinden bir tanesi eğitim ve eşlerin birbirinden beklentileriyle alakalı olduğunu düşünüyorum. Toplumda yaşam alanları içinde yaratılış tanımlarını bilmeden birbirleriyle olan ilişkilerinden kaynaklanıyor. Bilindiği gibi dinimiz İslam kadına büyük değer vermiştir. O kadar değer vermiştir ki ‘Cennet annelerin ayakları altındadır’ demiştir. Toplumda bu eğitim süreçlerini göz önünden geçirmek lazım. Verilen cezalar işlenen suçu cezalandırır. Bizim toplum olarak eğitim ile suç işlenmeden suçun önüne geçmemiz lazım.”

thumbs-b-c-419ce5451b700b3f9902950892c99ded.jpg

BÜYÜK SORUMLULUK DÜŞÜYOR

Yusuf Özdemir şöyle devam etti: “Bu eğitimin okullarda ilkokul seviyesinden başlayıp üniversite boyutunda derslerin verilmesi ve müfredata konulması gerekiyor. Toplumun genelinde aile ile başlayarak eğitim sistemimizi gözden geçirmek gerekiyor. Toplumda bireyleri evlilik boyutlarında bilgilendirip onlara eğitim verilmeli kadınla erkek ilişkilerinin tanımlamaları yapılarak anlatılmalı. Onun için Diyanet İşleri Başkanlığımız ve Milli Eğitim Bakanlığı olarak üzerimizde büyük sorumluluklar var. Bu noktada öz verili çalışmalar yapmalıyız.”

36225cb7ceffba3954f93d3183334bd5.jpg

İNSANLARIMIZ ŞİDDETE ÖZENDİRİLİYOR

“Diyanet olarak bu konuda hutbelerimizde de yer veriyoruz. Bu durum birazda vicdanla alakalı ve toplumun özünden uzaklaşması da etkili oluyor. Günümüzde TV programlarında aile programları eksi anlamda düzenleniyor. Dizilerde insanlarımız şiddete özendiriliyor” diyen Özdemir, tv programları, diziler ve sosyal medyaya dikkat çekti. Özdemir, “Bunların önün geçilmesi gerekir. Sosyal medyada yanlış kullanırken şiddet özendiriliyor. Özellikle Camilerimizde Okullarda bütün ilim ve eğitim alanlarında ailelerde evlilik yapacak kişilerin evlenmeden önce aile eğitimi alması gerekiyor. Evlilik eğitimi kadın erkek eğitimi ilişkilerin düzenlenmesi beraber yaşama alışkanlıkları düzenlenip eğitim verilmeli. Bu konular sosyolojik konular ama bu konular ile ilgili toplum olarak çok eksiklerimiz var” ifadelerini kullandı.

kadina-siddet-1476151.jpg

ÖZÜMÜZE DÖNMELİYİZ

Özerk Diyanet Vakfı Sendikası DİN BİR SEN Genel Başkanı Yusuf Özdemir, son olarak şunları söyledi: “Toplumumuz özünden uzaklaşıp özenti toplum haline geldi. Batı ve Avrupa özentisini kendi inanç ve kültürel değerlerimizi yaşama ve yaşatma konusunda zafiyetler yaşıyoruz. Aslında Türk toplumu özüne dönüp Anadolu’muzun kültürünü ve değerlerini koruyabilse birçok olumsuz olayı ortadan kaldırırız. Bizim en büyük sorunlarımızdan birisi kendimiz olmayışımız özümüze dönüp evimizde ve toplumun tamamında Mevlana’nın Yunus’un Hacı Bektaş Veli’nin hoş görü kültürünü topluma yaymalıyız. Sosyal medyanın yanlış kullanımı gibi araçlar gençlerimizin kültüründen uzaklaşmasına neden oluyor.”

Faruk Gökyurt/ İLKSAYFA-

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.