Övgün Ahmet Ercan kimdir? Nereli? Kaç yaşında?

Övgün Ahmet Ercan kimdir? Nereli? Kaç yaşında?

Son zamanlarda bilim insanı Övgün Ahmet Ercan merak ediliyor. Arama motorlarına Övgün Ahmet Ercan kimdir? Nereli? Kaç yaşında? Nerede yaşıyor gibi sorulmaya başlandı.

Son zamanlarda bilim insanı Övgün Ahmet Ercan merak ediliyor. Arama motorlarına Övgün Ahmet Ercan kimdir? Nereli? Kaç yaşında? Nerede yaşıyor?gibi sorulmaya başlandı. Yüksek jeofizik mühendisi olan Övgün Ahmet Ercan son günlerde popüler isimlerden biri haline geldi. İnsanlar Ercan’ı araştırmaya ve hakkında merak ettiklerini sorgulamaya başladı. Övgün Ahmet Ercan kimdir? Prof. Dr. Ahmet Ercan’ın kitapları? Ahmet Ercan yayınları gibi soruları sorgulanmaya başlandı. Peki, Övgün Ahmet Ercan kimdir? Nereli? Kaç yaşında? Sizler için araştırdık. Detaylar haberde:

slsdjkghaslkajdfh.jpg

ÖVGÜN AHMET ERCAN KİMDİR?

Jeofizik mühendisi Övgün Ahmet Ercan 15 Mart 1948 yılında Aydın ilinin Nazilli ilçesinde dünyaya geldi. Aslında Selanik kökenli olan Ercan, ilk ve orta dereceli okullardan doğduğu ilçe olan Nazilli’de mezun oldu. Daha sonra lisans eğitimi için İstanbul’a giden Ercan, 1970 yılında İstanbul Üniversitesi Jeofizik-Jeoloji bölümünde eğitimini aldı. 1970'te lisans eğitimi bittikten sonra ABD'de Kaliforniya Stanford Üniversitesi'nde başladığı yüksek lisans eğitimi alarak 1973’te mezun oldu. 1975'te Colorado School of Mines'da doktora eğitimini tamamladı. 1980'de ise Massachusetts Institute of Technology'de post doktora uzmanlığını tamamladı.

1975 yılından beridir İstanbul Teknik Üniversitesi’nde öğretim üyeliği yapan Ercan, 2011 yılında Maltepe Üniversitesi’nde eğitim vermeye başladı. Uzman olduğu konu hakkında tam 17 kitap yayımlayan Ercan, 420 bilimsel makale ve 905 araştırma tasarısında bulundu. Övgün Ahmet Ercan, Bosna Hersek eski İstanbul başkonsolosu Nidzara Zlatar evlendi. Bu evliliğinden iki çocuğu oldu. Aynı zamanda iki torunu olan Ercan, hobi olarak ağaç dikmeyi çok sever.

Bedirhan Şahin / www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.