Otogaza yeni zam! Bu gece geçerli olacak...

Otogaza yeni zam! Bu gece geçerli olacak...

Akaryakıt zamlarının ardından otogaza da (LPG) zam yapılacak. Edinilen bilgiye göre, yeni fiyat tarifesi bu gece yarısından itibaren geçerli olacak.

Son dönemde yaşanan zam yağmuruna ben yenisi daha ekleniyor. Edinilen bilgiye göre otogaza (LPG) bu gece yarısından itibaren 1 lira 75 kuruş zam yapılacak. Bu zamla birlikte otogazın litre fiyatı, İstanbul ve Ankara'da ortalama 22,95 TL olacak.

Sektör kaynaklarından edinilen bilgiye göre bu gece yarısından itibaren otogazın litre fiyatına 1 lira 75 kuruş zam devreye giredek. Bu artışla birlikte otogazın litre fiyatı İstanbul ve Ankara'da yaklaşık 22,95 TL olacak. Daha önce benzin ve motorine yapılan zamlarla İstanbul'da benzinin litre fiyatı 42,39 TL, motorinin litre fiyatı ise 42,47 TL seviyesine yükselmişti.

Ankara'da ise benzinin litre fiyatı 43,37 TL, motorinin litre fiyatı ise 43,48 TL olmuştu.

İzmir'de benzinin litre fiyatı 43,63 TL, motorinin litre fiyatı 43,87 TL olarak belirlenmişti.

ÖTV ARTIŞI

3 Temmuz'da yürürlüğe girecek olan ÖTV artışı da akaryakıt fiyatlarını etkileyecek. Haziran ayı ÜFE verilerine göre, benzinde 2,06 TL, motorinde ise 1,93 TL'lik bir ÖTV artışı öngörülüyor. KDV oranındaki yüzde 20'lik artış da eklendiğinde, vergi yükü benzinde 2,47 TL, motorinde ise 2,32 TL'ye ulaşacak.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.