Otobüs bileti fiyatlarında büyük artış: Uçağı geçti

Otobüs bileti fiyatlarında büyük artış: Uçağı geçti

Yaz tatili ve Kurban Bayramının yaklaşmasıyla birlikte seyahat edecek vatandaşlara kötü haber geldi. Şehirlerarası otobüs bileti fiyatlarında büyük artış yaşandı. Fiyatlar, uçak biletini solladı.

Ulaşımda ücretler artmaya devam ediyor. Yaz tatilinin ve Kurban Bayramının yaklaşmasıyla birlikte şehirlerarası otobüs bileti fiyatlarında büyük artış yaşandı. Otobüs biletleri, uçak biletlerini geride bıraktı.

1 Haziran'da İstanbul'dan Muğla Dalaman'a gidecek bir kişi, otobüs bileti için 1500 TL ödemek zorunda olurken, aynı tarihte uçak biletini 550 TL'ye satın alabiliyor. 10 Haziran'da ise uçak bileti 900 TL olurken, aynı tarihte otobüs bileti 1250 liraya satılıyor.

"BAYRAM ÖNCESİ ZAM GELİYOR"

Hürriyet'te yer alan habere göre, şehirlerarası otobüs şoförü Emin Özkan, Kurban Bayramı öncesi bilet fiyatlarına zam geleceğini söyledi. Özkan, "Bayram üzeri otobüs biletlerine zam var. Çünkü akaryakıt fiyatı otobüs sektöründe desteklenmiyor. Fethiye’ye gidiş geliş 30 bin liraya yakın bir mazot tüketimi yapıyoruz. Personel parası, otoban parası, köprü parasını eklediğimiz zaman otobüsçüye bir şey kalmıyor" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.