'Ötanazi kapsülü' yakında kullanıma açılacak

'Ötanazi kapsülü' yakında kullanıma açılacak

İsviçre tarafından geliştirilen Ötenazi Kapsülü kullanıma sunulacak. "Sarco" adlı kapsülü ilk kullanacak kişinin ülkeye giriş yaptığı da bildirildi.

İsviçre'de geliştirilen "ötanazi kapsülü"nün önümüzdeki haftalarda kullanıma sunulacağı açıklandı. 'Sarco' adlı bu kapsül ile hayatına son vermeyi planlayan ilk hastanın ülkeye giriş yaptığı bildirildi. Kendini "yardımlı intihar uygulamalarının savunucusu" olarak tanıtan Sarco'nun yaratıcısı Dr. Philip Nitschke, kapsülün "zehir olmadan çalıştığını" ifade etti.

Nitschke'nin açıklamalarına göre, 'Sarco' adlı kapsül ile ötanazi işlemi sadece birkaç saniye içinde gerçekleşiyor. Ötanazi seçimini yapan kişi, kapsülün içine uzanıyor ve nitrojen gazının içeri dolmasını başlatmak için bir düğmeye basıyor. Bu süreç, vücutta oksijen eksikliği (hipoksi) yaratıyor ve birkaç saniye içinde bilincin kaybolmasıyla sonuçlanıyor. Hasta, hipoksi nedeniyle önce bilincini kaybediyor ve ardından 30 saniye içinde hayatını kaybediyor. Nitschke, "Panik yok, boğulma hissi yok" diye belirtiyor.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.