YKS tercih tarihleri netleşti: İşte o tarih!

YKS tercih tarihleri netleşti: İşte o tarih!

Üniversite hayali kuran milyonlarca insan sınav sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte gözünü tercihlere dikti. Peki, ÖSYM tercih kılavuzu 2023, 2023 Üniversite tercihleri ne zaman başlayacak? YKS tercih kılavuzu yayınlandı mı? İşte detaylar…

17-18 Haziran 2023 tarihlerinde gerçekleşen Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonrası öğrenciler ve aileler, Türkiye’deki üniversiteleri araştırmaya başladı. Üniversite adayı öğrenciler, uzun bir sınav döneminin ardından alacakları puanları iyi bir şekilde değerlendirmek istiyor. Kimi öğrenci yaşadığı şehirlerde kimi öğrenciler ise hayal ettikleri şehirlerde okumak istiyor. Hayal edilen ve hedeflenen üniversiteleri tercih etmek isteyen üniversite adayları, sınav sonuçlarının açıklanmasıyla gözünü tercih dönemine dikti. Peki, ÖSYM tercih kılavuzu 2023, 2023 Üniversite tercihleri ne zaman başlayacak? YKS tercih kılavuzu yayınlandı mı? Tüm detaylar haberimizde:

tercih-1.jpg

2023 YKS SONUÇLARI İÇİN TIKLAYIN.

osym.jpg

ÖSYM TERCİH KILAVUZU 2023

ÖSYM, milyonlarca adayın sınav sonucu merakını 20 Temmuz gecesi sonlandırdı. 2023 YKS sınav sonucu 20 Temmuz itibariyle açıklandı. Sınavın açıklanmasıyla birlikte gözler ÖSYM tercih kılavuzuna çevrildi. Tercih kılavuzunda ÖSYM’nin detaylarını öğrenecek olan adaylar, tercihlerini yapmaya başlayacak. ÖSYM’nin tercih kılavuzunu kısa bir sürede açıklanması bekleniyor.

universite-sinavi-4.jpg

2023 ÜNİVERSİTE TERCİHLERİ NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarının, "sonuc.osym.gov.tr" adresinden ilan edilmesiyle birlikte tercih sürecinin de 27 Temmuz 2023 ve 8 Ağustos 2023 tarihleri arasında olacağı üniversite adayları için duyuruldu.

Haber Merkezi / www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.