OSTİM yardımlara lojistik üs oldu

OSTİM yardımlara lojistik üs oldu

OSTİM, Ankara Valiliği ve AFAD koordinasyonunda afet bölgesine yardım malzemelerini ulaştırmada da lojistik üs oldu. OSTİM Organize Sanayicilerin depoları yardım koordinesinde Avrupa’dan gelen tırlara lojistik üst görevi yapıyor.

OSTİM OSB Bölge Müdürlüğü Ankara Valiliği ve AFAD koordinasyonunda koordinasyon ve üst bölgesi oldu. Özellikle Avrupa’dan gelen yardım tırları Ankara Valiliği ve AFAD koordinasyonunda OSTİM’deki sanayicilerinde depolarına gelinerek koordineli şekilde deprem bölgesine gönderiliyor. Ayrıca, OSTİM OSB Bölge Müdürlüğü kendi bünyesindeki sanayici ve işçiler ile el ele vererek deprem bölgesine çok sayıda yardım tırı ulaştırılırdı. OSTİM OSB Bölge Müdürlüğü, depremzede vatandaşlarımızın tekrardan hayata tutunabilmesi adına istihdam sağlama kararı aldı. Depremzede vatandaşlarımızın baş vurması halinde OSTİM OSB Bölge Müdürlüğü İnsan Kaynakları Ofisi kanalı ile destek olunacağını duyurdu.

5bdef474-24c2-4e76-87b5-b2163ef9642c.jpg

KOORDİNASYON MERKEZİ OLDU

OSTİM OSB Bölge Müdürlüğü, depremin olduğu gün hızlı organize olarak yapılabilecek çalışmaları değerlendirdi ve görev paylaşımına gitti. Yardım organizasyonuyla ilgili Devletimizin kurumlarıyla irtibata geçen OSTİM, Konferans Salonu’nu, koordinasyon merkezine dönüştürdü. OSTİM firmaları ve vatandaşlar tarafından OSTİM OSB Bölge Müdürlüğüne getirilen; gıdadan giyime hijyen malzemesinden ısınma araçları ve diğer teknik ekipmanlara toplam 7 TIR acil ihtiyaç malzemesi; Ankara Valiliği ve AFAD koordinasyonunda Hatay, Malatya, Adıyaman ve Osmaniye’deki depremzede vatandaşlarımıza ulaştırıldı. Diğer yandan OSTİM OSB personellerinden 19 gönüllü, tam donanımlı araçlarıyla Hatay’da kurtarma çalışmalarına katıldı.

61668b83-3380-479c-8ffa-43e6550e0202.jpg

İŞ MAKİNASI DESTEĞİ VERİLDİ

Bir başka detay da şöyle: İş ve İnşaat Makineleri Kümelenmesi’ne (İŞİM) üye firmalar, oluşturdukları ekiplerle ve tam donanımlı araçlarıyla; Adıyaman ve Kahramanmaraş’ta hem yardım hem de kurtarma çalışmalarına destek verdi. OSTİM tüm gelişmeleri ve gelen acil ihtiyaç taleplerini tüm iletişim kanallarını etkin şekilde kullanarak duyurdu, OSTİM Deprem Yardımları Koordinasyon Merkezindeki faaliyetler YouTube kanalından canlı yayında paylaşıldı. Tüm bunlarla birlikte Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve AFAD'dan gelen talepler doğrultusunda acil ihtiyaç duyulan teknik donanım ve malzemeler, hızlı bir şekilde tedarik edilerek ilgili makamlara teslim edildi.

c94565b4-e913-4cba-8482-6597b6b5230b.jpg

İŞ İMKÂNI SAĞLIYOR

OSTİM Sanayi Bölgesi, ‘ yaraları birlikte sarıyoruz’ sloganı ile iş arayan depremzede vatandaşlara destek verdiğini belirtti. Yapılan açıklamada; “Depremden etkilenen ve hayatını yeniden kurmaya çalışan vatandaşlarımızın iş bulabilmeleri için OSTİM OSB Bölge Müdürlüğü İnsan Kaynakları Ofisi kanalı ile destek oluyoruz” açıklaması yapıldı. Ayrıca, iş arayan depremzede vatandaşlarımız, www.ostimistihdam.com adresine kayıt yapılabilir, telefon ve e- posta adresimiz üzerinden ulaşabilirler” denildi. İlgili kurum telefon numarası ve mail adresi şu şekilde; tel: (0312) 385 50 90 ( dâhili 1385) e- posta: [email protected]

İrfan Nurol Acar / www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.