Orta hasarlı binalar yıkılacak mı? Orta hasarlı binalar ne olacak?

Orta hasarlı binalar yıkılacak mı? Orta hasarlı binalar ne olacak?

Deprem sonrası enkaz kaldırma çalışmaları devam ederken bir yandan da deprem bölgesindeki yapılar kontrol ediliyor. Bazı binalar ağır, bazı binalar ise orta olduğu tespit edildi. Peki, Orta hasarlı binalar yıkılacak mı? Orta hasarlı binalar ne olacak?

Deprem nedeniyle gördüğü hasar bakımından güçlendirme gerektirecek derecede hasar gören yapılar orta hasarlı olarak sınıflandırılıyor. Bu türde yapıların güçlendirme yapılmadan kullanılmasına izin verilmiyor. Orta hasarlı tespit edilen binalar can ve mal güvenliği açısından hemen boşaltılıyor. Afetzedelerin binalarını 1 sene içerisinde güçlendirmesi gerekiyor. Bu tür binalar güçlendirilmeleri halinde kullanılmaya devam ediliyor. Ancak bir sene içerisinde güçlendirme uygulaması yapılmaması halinde ağır hasarlı kusur kabul edilerek yıkılmaya karar veriliyor. Peki, Orta hasarlı binalar yıkılacak mı? Orta hasarlı binalar ne olacak? Tüm detaylar haberimizde:

deprem.jpg

ORTA HASARLI BİNALAR YIKILACAK MI?

Deprem sonrası yıkılmayan ama çokta kullanılacak olmayan yapılar orta hasarlı olarak kabul ediliyor. Devlet bu yapıları yıkmıyor. Bina sakinlerine bir yıl gibi bir süre tanıyor. Bu zaman zarfında bina sakinlerinden yapıları güçlendirmeleri talep ediliyor. Ola ki bu durum yapılmadı, işte o zaman orta hasarlı binalar da ağır hasarlı bina kabul edilerek yıkılmaya karar veriliyor. Ancak bu zaman diliminde güçlendirme çalışması yapılma aşamasında dahi bina sakinleri o evlerde yaşayamıyor.

kjasdfhkgj.jpg

Bedirhan Şahin - gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.