Örnek proje! Köy konağına çevrildi

Örnek proje! Köy konağına çevrildi

Elmadağ Belediyesi’nin eski merkez binası, Başkan Adem Barış Aşkın’ın talimatıyla köy konağına çevrildi. Köy konağından elde edilen tüm gelirler, üniversite öğrencilerine burs olarak veriliyor.

Elmadağ’ın Yenidoğan Mahallesi’nde bulunan eski belediye binası, ilçenin geleneklerini yansıtan bir tesis olarak vatandaşlara hizmet ediyor. İçerdiği tarihi eşyalarla aynı zamanda müze işlevi de olan tesis, nişan ve doğum günü etkinliklerine de ev sahipliği yapıyor. Hem görsel hem de işlevsel olarak ziyaretçilerine tarihi bir atmosfer sunan köy konağından elde edilen gelirler ise üniversite öğrencilerine burs oluyor.

Gazetemize konuşan tesis sorumlusu Hüseyin Koç, "Belediyemiz tarafından işletilen köy konağı, yalnızca kültürel ve sosyal ihtiyaçları karşılamakla kalmıyor aynı zamanda eğitim alanında da önemli bir katkı sağlıyor. Köy konağından elde edilen tüm gelirler, üniversite öğrencilerine burs olarak veriliyor” dedi.

adem.jpg

ÖĞRENCİLERE BURS OLUYOR

Tesis sorumlusu Hüseyin Koç, elde edilen gelirlerin tamamının üniversite öğrencilerine burs olarak verildiğini şöyle ifade etti:

"Belediyemiz tarafından işletilen köy konağı, yalnızca kültürel ve sosyal ihtiyaçları karşılamakla kalmıyor aynı zamanda eğitim alanında da önemli bir katkı sağlıyor. Köy konağından elde edilen tüm gelirler, üniversite öğrencilerine burs olarak veriliyor. Bu uygulama sayesinde, gençlerimizin eğitimine destek olmayı ve onların geleceğe daha güvenle bakmalarını sağlamayı amaçlıyoruz. Eğitim toplumumuzun en değerli yatırım alanıdır ve biz de bu bilinçle elde ettiğimiz gelirleri öğrencilerimizin eğitim hayatlarına katkı sağlamak için kullanıyoruz. Vatandaşlarımızın desteği ve ilgisiyle, bu projeyi daha da ileriye taşımayı hedefliyoruz” şeklinde konuştu.

huseyn-koc-1.jpg

HEM MÜZE HEM RESTORAN

Köy konağı, ziyaretçilerine tarihi bir atmosfer sunarak, ilçenin kültürel mirasını yaşatıyor. Restore edilen yapı hem görsel hem de işlevsel olarak eski dönemlerin izlerini taşıyor. Müze bölümü, ilçenin geçmişine ışık tutarken, restoran bölümü ise geleneksel yemekleriyle ziyaretçilerini ağırlıyor.

Tesis sorumlusu Hüseyin Koç, “Buraya gelen konuklarımıza hem Elmadağ’ın tarihi evlerinin yapısını sunarken restoran hizmetimizle de bu tarihi yapıda çay, kahve veya yemek yeme keyfini yaşamalarını sağlıyoruz. Çevre illerden ve Ankara’dan gelen ziyaretçilerimiz oldukça fazla oluyor. Yolu buradan geçip de köy konağımızı duyanlar da kahve molası vermeye tesisimize uğruyor” diye konuştu.

dfgh.jpg

VATANDAŞLAR YOĞUN İLGİ GÖSTERİYOR

Yenidoğan Mahallesi sınırları içerisinde bulunan ve kullanılmayan eski belediye hizmet binası, Elmadağ Belediyesinin projesi doğrultusunda restore edilerek, ilçenin geleneklerini yansıtan bir tesise dönüştürüldü. Müze, tandır, lokal ve misafirhane olarak kullanılmak üzere yenilenen yapı, peyzaj projeleri ve çocuk parkı alanlarıyla da desteklenerek hem mimari hem de kullanım açısından geleneksel değerleri yansıtan ferah bir alan haline getirilen müze vatandaşlar tarafından yoğun ilgi görüyor.

huseyin-koc-2.jpg

ORGANİZASYONLARA DA AÇILDI

Köy konağı, sadece müze ve restoran olarak değil, aynı zamanda çeşitli organizasyonlar için de kapılarını açmış durumda. Belediyenin işlettiği köy konağında nişan, doğum günü ve söz töreni gibi etkinlikler de düzenleniyor. Özel etkinliklerini konakta düzenlemek isteyen vatandaşların belediyeden randevu alması gerekiyor.

Kaynak:Ulus Gazetesi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.