Onkoloji hastalarına ücretsiz hizmet veren Zübeyde Hanım Konukevi yeniden açıldı

Onkoloji hastalarına ücretsiz hizmet veren Zübeyde Hanım Konukevi yeniden açıldı

Yaklaşık 40 gün süren kapsamlı tadilat çalışmalarının ardından Zübeyde Hanım Konukevi yeniden hizmete açıldı. Yapılan çalışmalar kapsamında konukevinin iç ve dış cepheleri boyandı, tuvaletleri tamamen yenilendi.

Fethi Yaşar yönetimindeki Yenimahalle Belediyesi’nin, şehir dışından Onkoloji Hastanesi’ne gelen ve kalacak yeri olmayan hasta ve yakınları için 2014 yılında inşa ettiği Zübeyde Hanım Konukevi geçtiğimiz Temmuz ayında tadilata alınmıştı. Hasta ve yakınları için ücretsiz otel hizmeti sunan konukevinde tadilat nedeniyle hizmete ara verilmişti.

YENİ YÜZÜYLE YENİDEN AÇILDI

Yaklaşık 40 gün süren tadilat işlemi sona erdi. Zübeyde Hanım Konukevi baştan aşağı boyandı, tuvaletleri yenilendi. Konukevinin zemin fayansları ile elektrik, su tesisatları ve bahçe düzenlemesi gözden geçirildi, aksayan noktaları tamir edildi ve yeniden hizmete açıldı.

zubeyde-hanim-konukevi-yenilendi.jpg

Yenimahalle Belediyesi’nden yapılan açıklamada, “Zaman içerisinde yıpranan konukevimizde boya badanadan banyo, tuvaletlerin yenilemesine, zemin fayanslarından elektrik, su tesisatlarına ve bahçe düzenlemesine kadar kapsamlı bir tadilat gerçekleştirdik ve yeniden vatandaşlarımızın kullanımına sunduk” denildi.

300 BİNDEN FAZLA HASTA MİSAFİR EDİLDİ

Belediye’den yapılan açıklamada ayrıca, Onkoloji Hastanesinde tedavi gören hastalar ve yakınları için 2014 yılında inşa edilen Zübeyde Hanım Konukevi’nin Yenimahalle'ye kazandırılan en hayırlı eser olduğu ifade edilerek, “Yurt içinden ve yurt dışından gelen, kanserle mücadele eden hasta ve hasta yakınları için 2014 yılında hizmete açtığımız Zübeyde Hanım Konukevinde bugüne kadar 300 binden fazla hasta ve hasta yakınını misafir ettik” bilgisi verildi.

zubeyde-hanim-konukevi-yenilendi-ucretsiz.jpg

ÜCRETSİZ HİZMET VERİYOR

Açıklamada konukeviyle ilgili “Zübeyde Hanım Konukevimiz; 55 misafir odası, 3 öğün ücretsiz yemek servisinin yapıldığı yemekhane bölümü, TV odası, ütü, çamaşır yıkama ve kurutma odaları, rehberlik birimi, yönetim birimi, mescid ve otopark bölümlerini içerisinde barındırıyor” denildi.

Kaynak:gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.