Ömer Çelik’ten Gazze açıklaması: “Uluslararası toplum harekete geçmeli”

Ömer Çelik’ten Gazze açıklaması: “Uluslararası toplum harekete geçmeli”

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarının birinci yıldönümünde yaptığı açıklamada, Filistin halkına destek mesajı verdi ve uluslararası toplumu harekete geçmeye çağırdı.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarının başladığı 7 Ekim tarihinin önemine dikkat çekti. Çelik, geçen bir yıl boyunca Gazze'de yaşanan insani dramı vurgulayarak, "Her türlü katliam aracıyla Gazze'de insanlığın yüz akı kardeşlerimizi şehit ettiler" ifadelerini kullandı.

ULUSLARARASI TOPLUMA ELEŞTİRİ

Çelik açıklamasında, uluslararası toplumun ve özellikle Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin tutumunu eleştirdi. İsrail'in "soykırımcı şebeke" olarak nitelendirdiği yönetiminin, uluslararası kurumlara yönelik de bir işgal politikası sürdürdüğünü belirtti. Bu durumun, küresel adalet ve barış mekanizmalarının etkisizliğine işaret ettiğini ima etti.

UMUT VE DAYANIŞMA ÇAĞRISI

Açıklamasının sonunda umut mesajı veren Çelik, "Gazze'yi teslim alamadılar. İnsanlığı teslim alamadılar" diyerek Filistin halkının direncini övdü. "Gazze insanlığın ta kendisidir" sözleriyle, yaşanan trajedinin evrensel boyutuna dikkat çekti. Son olarak, "İnsanlık eninde sonunda barbarlığı yenecek" ifadesiyle, uluslararası toplumu dayanışmaya ve harekete geçmeye çağırdı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.