Ölümünün 32. yılında Hulusi Sayın kimdir?

Ölümünün 32. yılında Hulusi Sayın kimdir?

Korgeneral rütbesi ile emekli olmuş, Başbakanlık müşaviri iken uğradığı silahlı saldırı sonucu ölen Hulusi Sayın kimdir?

Jandarma Korgeneral rütbesi ile askerlikten emekli edilen Hulusi Paşa, son zamanlarda en çok merak edilen ve araştırılan isimler arasında. Başbakanlık müşaviri görevini sürdürürken evinin önünde suikasta uğramıştı. Peki, suikast sonucu hayatını kaybeden Hulusi Sayın kimdir? Detaylar haberimizde:

HULUSİ SAYIN KİMDİR?

Hulusi Sayın, 28 Nisan 1926 tarihinde dünyaya geldi. Zor bir çocukluk döneminin ardından askeri okul olan Maltepe Askeri Lisesi’ne girdi. Sırasıyla 1945 yılında Maltepe Askeri Lisesi’nden, 1948 senesinde Kara Harp Okulu’ndan, 1964 yılında ise Askeri Harp akademisinden mezun olarak askerlik görevine başladı. Uzun yıllar çeşitli rütbelerle çalıştıktan sonra 1974 yılı Yüksek Askeri Şura(YAŞ) kararlarıyla Tuğgeneral rütbesine yükseldi. 4 yıl görevinin ardından 1978 yılında Tümgeneral ve ardından 1983 yılında Korgeneral rütbesine yükseldi. 6 yıl Korgeneral olarak çeşitli görevlerde bulunduktan sonra 1989 yılında Korgeneral rütbesi ile emekli edildi.

esref-bitlis.jpg

Emekli olduktan sonra dönemin Başbakanlık müşaviri olarak görevine başladı. Müşavirlik görevini yürüttüğü sırada 1991 senesinde suikasta uğradı. 30 Ocak 1991 senesinde evinin önünde kim olduğu hala tartışılan bir grup tarafından suikasta uğrayan Hulusi Paşa, oracıkta hayatını kaybetti. Ölümünün ardından çeşitli gruplar cinayeti üstlense de, o dönem soruşturmayı yürüten Emniyet Genel Müdürü Necati Bilican, olay yerinde Kürdistan Ulusal Örgütü’nün bıraktığı bir not bulduklarını açıklamıştı.

www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.