Olası İmamoğlu-Kılıçdaroğlu ortaklığı, Özgür Özel'i panikletiyor

Olası İmamoğlu-Kılıçdaroğlu ortaklığı, Özgür Özel'i panikletiyor

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in son günlerdeki tutum değişikliği üzerine değerlendirmelerde bulundu. Selvi, "Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu'nun eylül kurultayında güç birliği yapacağı haberlerini Özel'i paniğe sevk etti" dedi.

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in son günlerdeki tutum değişikliği üzerine önemli değerlendirmelerde bulundu. Selvi, “Özgür Özel’in erken seçim hamlesi ters teper mi” başlıklı yazısında, Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu'nun eylül kurultayında güç birliği yapacağı haberlerinin Özel'i paniğe sevk ettiğini belirtti.

2-002.jpg

GÜÇ BİRLİĞİ SİNYALİ

Selvi, Kılıçdaroğlu ile İmamoğlu'nun bir araya gelip görüşecekleri ve birlikte yemek yiyecekleri yönündeki haberlerin CHP kulislerinde büyük yankı uyandırdığını yazdı. Özellikle eylül kurultayında güç birliği yapacakları dedikodularının Özgür Özel'in tavrında önemli değişikliklere neden olduğunu ifade etti. Özgür Özel'in, 31 Mart yerel seçimlerinin ardından erken seçim çağrısı yapmayacağını açıklamasına rağmen, son dönemde vatandaşın erken seçim istediği yönündeki açıklamalarıyla çelişkili bir tutum sergilediğini belirten Selvi, bu değişimin nedenini araştırdı.

1-002.jpg

KURULTAY DİNAMİKLERİ

Selvi, CHP kulislerinde yaptığı araştırmalar sonucunda, Özel'in tutum değişikliğinin en büyük nedeninin eylüldeki kurultay öncesinde Kılıçdaroğlu ile Ekrem İmamoğlu arasındaki yakınlaşma olduğunu öne sürdü. Selvi, “Kılıçdaroğlu ile İmamoğlu’nun görüşeceği, birlikte yemek yiyecekleri, eylül kurultayında güç birliği yapacakları haberleri üzerine Özgür Özel’in paniklediği ifade ediliyor. İmamoğlu ve Kılıçdaroğlu güç birliği yaptığı taktirde Özgür Özel’i devirebilir mi? Devirirler. Böyle bir ihtimal var mı? Tüzük kurultayının seçimli kurultaya dönüştürülmesi için başlamış bir çalışma yok ama burası CHP, her şey olabilir” şeklinde yazdı.

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.