Öğrenciler yurt ücretleri hakkında açıklama bekliyor

Öğrenciler yurt ücretleri hakkında açıklama bekliyor

Üniversitelerde 2022-2023 eğitim ve öğretim yılının bahar döneminde uzaktan eğitime geçilmesiyle KYK yurtlarından ayrılan öğrenciler, yurt ücretleri hakkında düzenleme için bakanın açıklamasını bekliyor.

Merkez üssü Kahramanmaraş olan yıkıcı depremler sonrası, depremden etkilenen bölge halkı, Kredi ve Yurtlar Kurumu’na (KYK) bağlı yurtlara yerleştirilmişti. Yurtlarda depremzede vatandaşların kalmaya başlamasıyla birlikte, üniversitelerde ikinci bir duyuruya kadar kapanmıştı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, üniversiteler ve yurtlarda kalan öğrenciler için son kararı bildirmiş ve yaptığı açıklama ile bu bahar yılı döneminin uzaktan eğitim ile devam edeceğini söylemişti. Hal böyleyken öğrenciler eşyalarını alıp yurtlardan ayrıldı. Ancak konu hakkında herhangi bir açıklama yapılmadığı için yurt ücretlerini ödeme noktasında kararsız kalan öğrenciler, ödenip ödenmeyeceğini merak etmeye başladı. Bazı öğrenciler yurt ücretlerini öderken bazıları ise verilecek kararı bekliyor.

bakan-kasapoglu.jpg

DEPREM BÖLGESİNDEKİ YURTLARDA KALANLAR ÖDEMEYECEK

Afetzede vatandaşlar, Gençlik ve Spor Bakanlığı’na bağlı yurtlarda barınma ihtiyaçlarını gidermeye devam ediyor. Açıklanan karar sonrası ise memleketlerine giden öğrenciler ve aileleri yurt ücretleri noktasında kendilerinin aydınlatılmasını istiyor. Yetkililerden edindiğimiz bilgilere göre; ilk etapta afetten olumsuz olarak etkilenen 10 ilde yaşayan ve bu 10 ildeki yurtlarda kalan hiçbir öğrenci, KYK yurt ücreti yatırmayacak. Depremden bir şekilde etkilenen veya enkaz altında yakınlarını yitirmiş üniversite öğrencilerinin bu konuyu düşünmemeleri için böyle bir karar verilmiş durumda. Bir yandan da afetin büyük yıkıma uğrattığı 10 şehirde okuyan ve tatil için memleketlerine giden öğrencilerde yurt ücretlerini ödemeyecek.

para-kykkk.jpg

71 İL İKİNCİ AÇIKLAMAYA KADAR ÖDEYECEK

Depremzede vatandaşlar, Gençlik ve Spor Bakanlığı’na bağlı KYK yurtlarda barınma ihtiyaçlarını gidermeye devam ederken, bildirilen karar sonrası memleketlerine giden öğrenciler ve aileleri yurt ücretleri noktasında kendilerinin aydınlatılmasını talep ediyor. Kredi ve Yurtlar Kurumu’ndan edinilen bilgiye göre; depremin etkilemediği ve hayatın normal seyrinde devam ettiği diğer 71 şehirde okuyan ve KYK yurtlarında konaklayan öğrenciler, ikinci bir açıklamaya kadar yurt ücretlerini ödemeye devam edecek.

98467063-620x410.jpg

BAKANIN ONAYI BEKLENİYOR

Kredi ve Yurtlar Kurumu’nda kalan ve depremin ardından verilen kararla yurtlardan ayrılmak zorunda olan öğrenciler, kalınmadığı sürede yurt ücretlerinin ödenmemesini istiyor. Bu noktada ikinci bir duyuruya kadar yurt ücretlerinin ödeneceği söylenirken, yapılan ve hazırlanan bir çalışma olduğu bilgisini de elde ettik. Elde ettiğimiz bilgiye göre: Gençlik ve Spor Bakan’ı Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nun deprem bölgesindeki yoğun çalışmaları dolayısıyla bu işi karara bağlanılamadığı söylendi. Bakan Kasapoğlu’ndan gelecek olan talimatı bekleyen yetkililer: “Hâlihazırda bu konu ile ilgili çalışmamamız var. Talimat geldiği andan itibaren yurt ücretleri konusu çözüme kavuşur” denilerek, öğrencileri mağdur etmeyeceklerini söyledi.

Bedirhan Şahin / www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.