Öğrenciler yurt ücreti ödeyecek mi?

Öğrenciler yurt ücreti ödeyecek mi?

Pazarcık ve Elbistan depremlerinin ardından üniversiteler kapatılmış KYK yurtları depremzedelerin kullanımına açılmıştı. Yurtta kalan öğrenciler yurt paraları ödenecek mi diye merak etmeye başlamıştı. Peki, öğrenciler yurt ücreti ödeyecek mi?

Kahramanmaraş Pazarcık ve Elbistan'da meydana gelen yıkıcı depremlerin ardından, depremde evleri yıkılmış ya da kullanılamaz hale gelen vatandaşlar, soğuk kış günlerinde dışarıda kalmıştı. Devlet ve millet el ele vererek depremzedeler için yardıma koşmuştu. Bu bağlamda ilk adımda üniversiteler tatil edilmiş ve KYK yurtları depremzedelerin kullanımına açılmıştı. Memleketlerine dönen öğrenciler ise kalmayacakları halde yurt ücreti ödenecek mi diye merak etmeye başlamıştı. Konu hakkında Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu tarafından açıklama geldi. Peki, öğrenciler yurt ücreti ödeyecek mi? Tüm detaylar haberimizde:

kasapoglu.jpg

YURT ÜCRETLERİ ÖDENECEK Mİ?

Kahramanmaraş Pazarcık ve Elbistan depremlerinin ardından üniversitelerin tatil edilmesiyle beraber öğrenciler memleketlerine dönmüştü. Bahar yarıyılının uzaktan devam edeceği açıklanınca KYK'larda konaklamayacak olan öğrenciler, yurt ücretleri konusunu araştırmaya başladı. Kalmadıkları halde yurt ücreti ödenecek mi? sorularının peşine düşen öğrencilere cevap bakan Kasapoğlu'ndan geldi. Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu: "Şubat ayında ve bahar yarıyılında yurtta kalmayan öğrencilerimizin elbette herhangi bir ücret ödemeleri söz konusu değildir" dedi. Kasapoğlu ayrıca, deprem bölgesindeki öğrencilerin ise yurtlarda kalsalar dahi ödeme yapmayacaklarının altını çizdi.

Bedirhan Şahin / www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.