Öğrenciler kaygan merdivenlerin değiştirilmesini istiyor

Öğrenciler kaygan merdivenlerin değiştirilmesini istiyor

TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi’nin önünde bulunan üst geçidin merdivenlerinin kaygan olması gün içerisinde birçok öğrencinin düşüp yaralanmasına sebebiyet veriyor. Öğrenciler üst geçidin merdivenlerinin değiştirilmesini talep ediyor.

Çankaya Söğütözü Caddesi üzerinde bulunan üst geçidin, merdivenlerinin kaygan olması gün içerisinde birçok kişinin düşüp yaralanmasına sebebiyet veriyor. Konu hakkında gazetemize bilgi veren öğrenciler, üst geçidin bakıma alındığını, bakımın yarım bırakılarak zeminin kaygan bir şekilde bırakıldığını ifade ederek Ankara Büyükşehir Belediyesi’nden üst geçidin merdivenlerinin değiştirilmesini talep ediyor.

whatsapp-image-2022-01-07-at-09.57.59-(2).jpegwhatsapp-image-2022-01-07-at-09.57.59-(3).jpeg

ÖĞRENCİLER KULLANIYOR
Cadde üzerinde bulunan üst geçidi, gün içerisinde çoğunlukla hemen yanı başında bulunan TOBB ETÜ öğrencileri kullanıyor. Öğrenciler, üst geçidin merdivenlerinin kaygan olduğunu, bu yüzden gün içerisinde birçok arkadaşlarının düşüp yaralandığını ifade ediyor.

DÜŞÜP YARALANIYORLAR
Özellikle yağmurlu ve karlı havalarda üst geçidi kullanamaz olduklarını belirten öğrenciler sıkıntılarını şu şekilde ifade ediyor, “Üst geçit kısa bir süre önce bakım ve onarımı girdi. Buna rağmen yarım bırakıldı. Merdivenler çok kaygan. Yağışlı havalarda üst geçidi kullanamaz olduk. Normal günlerde dahi düşüp yaralanan arkadaşlarımız oluyor. Biz merdivenlerin kaygan olmayan zeminle kaplanmasını talep ediyoruz” diyor.

UZUN KUYRUKLAR OLUŞUYOR
Üst geçidi kullanmaktan çekinen öğrencilerin, üst geçitteki asansöre yöneldiğini hatırlatan öğrenciler, “Düşeceğiz korkusu yüzünden tüm öğrenciler üst geçidin asansörünü kullanıyor. Bu da asansör önünde yığılmalara ve uzun kuyruklara neden oluyor. Çok sık kullanıldığı için de asansör sık sık arıza veriyor. Büyükşehir Belediyesinden bu konuda çözüm istiyoruz” ifadelerini kullanıyor.

Emrah Özcan/İLKSAYFA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.