Nurdağı nerede? Nurdağı belediye başkanı neden tutuklandı?

Nurdağı nerede? Nurdağı belediye başkanı neden tutuklandı?

Nurdağı belediye başkanı Ökkeş Kavak’ın tutuklanmasıyla beraber insanlar Nurdağı’nı merak etmeye başladı. Nurdağı hakkında sorular soran insanlar, Nurdağı nerede? Nurdağı belediye başkanı neden tutuklandı? Sorularının yanıtlarını aramaya başladı.

Kahramanmaraş Pazarcık ve Elbistan depremlerinden 11 ilimiz olumsuz manada etkilenmişti. Etkilenen şehirlerin içinde Gaziantep’te vardı. Gaziantep’in bir ilçesi olan Nurdağı, depremde çok büyük yara almış ve ilçenin tamamının yeniden inşa edileceği açıklanmıştı. Yeni Nurdağı’nın proje çalışmaları başlarken eski Nurdağı’nın müzeye çevrilerek gelecek nesillere anı ve hatıra olarak bırakılacağı açıklanmıştı. Bu olaylar gerçekleşmeye devam ederken bazı gelişmelerde yaşandı.

Nurdağı Belediye Başkanı Ökkeş Kavak, tutuklama sebebiyle gözaltına alındı. Bu olaylardan sonra insanalar, Nurdağı tam olarak nerede? Nurdağı nereye yakın? Nurdağı önceden nereye bağlıydı? Nurdağı nüfusu ne kadar? Gibi sorularla Nurdağı hakkında bilgi sahibi olmaya çalıştı. Peki, Nurdağı nerede? Nurdağı belediye başkanı neden tutuklandı? Tüm detaylar haberimizde:

NURDAĞI NEREDE?

Nurdağı, Gaziantep şehrinin bir ilçesidir. Konum olarak Gaziantep-Adana karayolu üzerinde yer almaktadır. Önceleri İslahiye ilçesine bağlı Kurudere adıyla bir köy olan ‘Nurdağı’, 27 Şubat 1976'da İçişleri Bakanlığı kararıyla belediye özelliği alarak belde haline gelmiştir. 1990 senesinde ise nüfusunun artmasıyla beraber ilçe statüsü kazanmış ve ilçe belediyesi olmuştur.

Nurdağı’nda pamuk, buğday, şeker pancarı, kırmızıbiber, salatalık, patlıcan, patates ve soğan tarımı yapılmaktadır. Ayrıca Nurdağı’nda değerli maden olarak krom yatakları da bulunmaktadır. Hayvancılık olarak ise genel olarak büyükbaş ve küçükbaş besiciliği yapılmaktadır.

NURDAĞI BELEDİYE BAŞKANI NEDEN TUTUKLANDI?

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Gaziantep'in Nurdağı ilçesinin Belediye Başkanı Ökkeş Kavak gözaltına alındı. İşlemlerin ardından Nöbetçi mahkemece tutuklanan, Gaziantep'in Nurdağı Belediye Başkanı Ökkeş Kavak; depremlerde çöken binalara ilişkin savcılık sorgusunun ardından tutuklanması talebiyle nöbetçi hâkimliğe sevk edildi. Kavak, İslahiye Adliyesi'nde çıkarıldığı nöbetçi hâkimlikçe tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Kendisinin asıl mesleğinin müteahhitlik olması ve depremde yıkılan binaların yapımında kendisinin de yer alması iddiası ile suçlanan Kavak’ın, belediye başkanı olduktan sonra da yeterli denetimler yapmadığı iddia ediliyordu. Ayrıca ilk ifadesi kamuoyu ile paylaşılan Ökkeş Kavak, ifadesinde; ‘deprem felaketinde çok sayıda yakınını kaybettiğini, daha önce müteahhitlik yaptığını ancak belediye başkanı olduktan sonra şirketi, kardeşi Osman Kavak'a devrettiğini söyledi.

ÖKKEŞ KAVAK KİMDİR?

Ökkeş Kavak, 1964 yılında Nurdağı'nda dünyaya geldi. İlkokulu doğduğu ilçede okuyan Ökkeş, orta dereceli okullarını Kahramanmaraş’ta İmam Hatip Lisesinde tamamladı.

1990 yılında Fırat Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesinden Su Ürünleri Mühendisi olarak mezun oldu. Aynı zamanda ikinci bir üniversite olarak Eskişehir Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesi Kamu Yönetimi ön lisans bölümünü bitirdi.
Çeşitli STK’larda görevler alan Ökkeş Kavak, Nurdağı ilçesinde ticaret ve tarımla uğraşıyor. Ökkeş Kavak, siyasete Erbakan’lı yıllarda girerken 1992-1997 yılları arasında beş yıl süreyle Refah Partisi Nurdağı İlçe Başkanlığı, 1998-2000 yılları arasında ise iki yıl süreyle Fazilet Partisi Nurdağı İlçe Başkanlığı görevlerinde bulundu.

Daha sonra AK Parti’ye katılan Ökkeş Kavak, 2004 ve 2014 yerel seçimlerinde Nurdağı Belediye Meclis Üyesi olarak seçildi. 2019 yılında gerçekleşen yerel seçimler öncesi AK Parti’den Nurdağı Belediye Başkan adayı olarak belirlenen Ökkeş Kavak, seçimleri kazanarak Nurdağı ilçesinin beşinci belediye başkanı oldu. Evli ve üç çocuğu olan Ökkeş Kavak, aynı zamanda orta derece İngilizce’de bilmektedir.

Bedirhan Şahin / www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.