Niğde'de okul laboratuvarında kimyasal kaza: Yaralanan 8 öğrenci taburcu edildi

Niğde'de okul laboratuvarında kimyasal kaza: Yaralanan 8 öğrenci taburcu edildi

Niğde'de bir lisede yapılan deney sırasında yaşanan kaza sonucu sülfürik asit ve çinko karışımı, 8 öğrencinin üzerine sıçradı. Yaralanan öğrenciler hastaneye kaldırıldı ve tedavilerinin ardından taburcu edildi.

Niğde Şehit Fazıl Doğruöz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde, laboratuvar dersi sırasında kimyasal madde içeren deney tüpünün kazayla kırılması sonucu 8 öğrenci yaralandı. Olay, dün saat 15.30 sıralarında meydana geldi. Deney sırasında tüpün düşüp kırılmasıyla birlikte içinde bulunan sülfürik asit ve çinko karışımı, öğrencilerin üzerine sıçradı ve vücutlarında yanıklara yol açtı.

VÜCUTLARININ ÇEŞİTLİ YERLERİNDE YANIK OLUŞTU

Yaralanan Y.E.Ç. (13), M.S. (13), E.M.B. (14), M.Y. (15), M.S. (15), Y.D. (14), E.K. (14) ve B.E.K. (14) adlı öğrenciler, hızla Niğde Ömer Halisdemir Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisi'ne sevk edildi. Öğrencilerin yüz, ense, karın ve vücutlarının çeşitli bölgelerinde kimyasal yanık oluştuğu bildirildi. Hastanede tedavi altına alınan öğrenciler, müdahalelerin ardından taburcu edildi.

Niğde Valisi Cahit Çelik, hastaneye giderek öğrencilerin sağlık durumu hakkında yetkililerden bilgi aldı ve yaralı öğrencilere geçmiş olsun dileklerini iletti.

Olayla ilgili adli ve idari soruşturma başlatıldığı bildirildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.