Neden en çok beyaz veya gri arabalar tercih ediliyor?

Neden en çok beyaz veya gri arabalar tercih ediliyor?

Ülkemizdeki arabaların çok büyük bir kısmı beyaz ve gri renkte. Beyaz ve gri arabalar en çok tercih edilen arabalar arasında olduğunu hepimiz görürüz. Peki, neden en çok beyaz veya gri arabalar tercih ediliyor?

TÜİK'in verilerine göre Ocak- Nisan 2022 dönemlerinde trafiğe kaydı yapılan 178 bin 47 otomobilin 72 bin 54'ü beyaz renkte. Bu orana göre Ocak- Nisan 2022 yılları arasında trafiğe kaydı yapılan araçların yüzde 40,5'inin beyaz renk olduğunu görmekteyiz. Bununla birlikte aynı dönemde kaydı yapılan araçlardan yüzde 28,1'i ise gri renkte. Bu dönemde kaydı yapılan araçların yüzde 68,6'sı beyaz ve gri renge sahip. Neden en çok beyaz veya gri arabalar tercih ediliyor? Ne avantajlar sağlıyor? Sorusunun yanıtlarını sizler için derledik…

haber-003.jpg

NEDEN EN ÇOK BEYAZ VE GRİ ARAÇLAR TERCİH EDİLİYOR?

Bunun en önemli etkenlerinden bir tanesi, beyaz ve gri renkli arabaların daha kolay satılıyor olmasıdır. Pek çok arabanın standart renkleri beyaz veya gri renktedir. Bu renkler dışında farklı bir renk tercih ettiğiniz takdirde istediğiniz renge ekstra ücret ödemeniz gerekiyor. Bu ücretler bazen 100 bin liraya kadar çıkabiliyor.

Bununla birlikte toplu alım yapan şirketler genellikle beyaz renkli araçları tercih ediyor. 100’lerce otomobil alan firmalar, bu arabaları alırken daha ucuz ve kolay ulaşılabilir olmasından dolayı beyaz renkli otomobilleri tercih ediyor.

haberrrrrrrr-001.jpg

DAHA AZ KİR GÖSTERİYOR

Beyaz ve gri renkteki araçlar, siyah ve diğer renklere nazaran daha az kir gösteriyor. Siyah renkteki bir araba 3 gün yıkanmazsa kirli gözükmeye başlıyor fakat gri renk ve beyaz arabalar çok daha uzun süre kir göstermiyor. Ayrıca özellikle yaz aylarında arabanın içine girmek bizlere zor anlar yaşatır. Beyaz ve gri renkteki araçlar diğer renkteki arabalara göre güneş ışınlarının bir kısmını yansıtıyor. Bu da koyu renkli arabalara oranla avantaj sağlıyor. Tabi ki güneş yanıklarını da unutmamak lazım.

Eray Zobu / www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.