NATO zirvesine Türkiye ev sahipliği yapacak

NATO zirvesine Türkiye ev sahipliği yapacak

NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi'nde sonuç bildirgesinde zirvenin 2025'te Hollanda'da, 2026 yılında Türkiye'de düzenleneceği belirtildi.

NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi sonrası yayımlanan sonuç bildirgesine göre, 2026 yılında gerçekleştirilecek zirveye Türkiye ev sahipliği yapacak.

SONUÇ BİLDİRGESİ AÇIKLANDI

Washington'da ABD'nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi'ne Cumhurbaşkanı Erdoğan da katıldı. Zirvenin ardından yayımlanan sonuç bildirgesinde öne çıkan mesajlar dikkat çekti.

2026'DA TÜRKİYE EV SAHİBİ

Bildirgede, 2025 yılında düzenlenecek zirvenin Hollanda'da yapılacağı belirtilirken, 2026 yılındaki zirveye ise Türkiye'nin ev sahipliği yapacağı duyuruldu. Ayrıca, 2025 yılında gerçekleştirilecek Gayriresmi Dışişleri Bakanları toplantısının da Türkiye'de yapılacağı bildirildi.

UKRAYNA'YA 2025'TE 40 MİLYAR DOLAR DESTEK

NATO müttefikleri, Ukrayna'ya 2025 yılına kadar en az 40 milyar dolar fon sağlama kararı aldı.

ÇİN'E RUSYA'YA DESTEĞİNİ SONLANDIRMA ÇAĞRISI

Bildirgede, Çin'e, Rusya'nın Ukrayna ile olan savaşına verdiği desteği sonlandırması çağrısında bulunuldu. Ayrıca, teröristler ve terör örgütlerinin yarattığı tehdit ve zorluklarla kararlılıkla mücadeleye devam edileceği vurgulandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.