NASA Astronotların yeni kıyafetlerini tanıttı

NASA Astronotların yeni kıyafetlerini tanıttı

NASA, astronotların önümüzdeki yıllarda Ay'a gidecek olan Astronotların giyecekleri kıyafetleri tanıttı. NASA, alışılmışın dışında olarak koyu renkli bir tasarım tercih etti.

NASA’nın insanlığı yeniden Ay’a taşıyacak olan “Artemis” görevlerinin ilk kısmına 2022’de başlamıştı. İlk iki görev insansız olarak gerçekleştirilecekken, üçüncü görevde astronotlar Ay’a yeniden ayak basacak.

Astronotların bu görevde giyecekleri kıyafetleri hakkında ilk detaylar geçtiğimiz günlerde paylaşılmış olsa da tasarımı hakkında herhangi bir bilgi verilmemişti. NASA, bugün ise Houston Uzay Merkezi’nde gerçekleştirdiği etkinlikte yeni astronot dünyaya tanıttı.

nasanın yeni kıyafeti

KOSTÜM VE ASTRONOT UYUMU

NASA’nın yeni astronot kıyafeti, şimdiye kadar kullanılan kıyafetlerde pek mümkün olmayan hareket kabiliyeti ve esnekliği sunuyor. Ayrıca kıyafet, NASA’nın açıklamasına göre ABD kadın ve erkek vatandaşlarının yüzde 90’ına uyumlu olacak. Bu da astronotların kıyafeti giymek için özel antrenmanlar ve diyet programlarını takip etme zorunluluğunu ortadan kaldırıyor.

Kıyafette bulunacak hayat destek sistemleri, basınç iç kıyafetleri ve elektronik sistemler Axiom Space tarafından geliştiriliyor. Kıyafetin tasarımı, geliştirilmesi, sertifikalandırılması, üretimi ve uçuş eğitimlerinin verilmesi gibi sürecin tamamı da Axiom Space’e emanet edildi.

Eray Zobu / www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.